Ez a verzió nem bonyolultabb, mint a megszokott társa, mutatjuk is, hogyan készül!
Egy tálba tesszük a rizsdarát, a fűszerkeveréket, a porcukrot és a narancshéjat. Hozzáadjuk a vegán cottage cheese alternatívát és egy csipet sót, és egynemű masszává gyúrjuk.
Ha van időnk, nyugodtan berakhatjuk a hűtőbe pihenni 30 percre, de ez elhagyható, akár egyből el is kezdhetünk dolgozni vele.
A masszából 50 g-os golyókat formázunk. Porcukros, gyengéden gyöngyöző forró vízbe dobunk egyszerre maximum 4 db gombócot és 7-8 percig főzzük, majd leszűrjük.
Közben egy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a zsemlemorzsát és a panko morzsát a fűszerekkel. Amikor szép aranybarna, félrehúzzuk a tűzről és beleforgatjuk a megfőtt gombócokat.
A vegafölt kikeverjük a narancslekvárral és a porcukorral. Ebből kenünk a tányérok aljára, pakolunk rá pár gombócot és reszelt narancshéjjal díszítjük.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetési idő: 30 perc (elhagyható)
Keresel még ilyen tuti vegán ünnepi recepteket, mint ez a karácsonyi fűszerezésű „túrógombóc”? Akkor mutatunk néhány receptet hozzá:
Töltött káposzta vegán verzióban



