Street Kitchen

Karalábélevesfrisskaporraléstejföllel

Karalábéleves friss kaporral és tejföllel

Hozzávalók
2 db
zsenge karalábé
1 szál
sárgarépa
2 fej
vöröshagyma
((kisebb))
2 gerezd
fokhagyma
2 csapott ek
liszt
1 l
zöldségalaplé
((vagy víz))
150 ml
tejföl
1 csokor
friss kapor vagy petrezselyem
1 tk
pirospaprika
1 mk
őrölt fehér bors
1 mk
őrölt fekete bors
szerecsendió
1 mk
majoránna

Elkészítés
  1. A karalábét és a sárgarépát megpucoljuk és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát nagyobb kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

  2. A zöldségeket egy lábasban kevés olajon, magas hőmérsékleten párolni kezdjük. Ha itt-ott már kicsit pirulni is kezdenek, rászórunk egy csapott evőkanál lisztet, elkeverjük és fél percig együtt pároljuk tovább, majd felöntjük az alaplével, finoman megsózzuk és alacsony lángon kb 20 percen keresztül főzzük.

  3. Jöhetnek a levesbe a fűszerek: pirospaprika, fekete és fehér bors, szerecsendió és majoranna. Tovább főzzük alacsony lángon, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

  4. A tejfölben elkeverünk 1 púpozott teáskanál lisztet, hozzámerünk keveset a forró léből, jól összekeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, végül beleszórjuk a finomra vágott kaprot és összekeverjük.

  5. Megkóstoljuk és szükség esetén állítunk még a fűszerezésen. A levest levesszük a tűzről, majd minimum 10 percig pihentetjük, végül az egészet belapátoljuk.

www.streetkitchen.hu

Olyan szép és zsenge karalábét találtam, hogy csak na, úgyhogy össze is dobtam belőle egy frankó kis tavaszváró levest, pikk-pakk megvan és nagyon lehet szeretni. A tejföl és a friss kapor adja meg az igazán üde hangulatát, de kevéske majoranna és szerecsendió is kell hozzá, hogy az legyen, ami.

Irány a piac, szerezzetek be néhány finom karalábét és lepjétek meg a családot egy príma karalábélevessel.

Hozzávalók

4 főre
2 db
zsenge karalábé
1 szál
sárgarépa
2 fej
vöröshagyma
((kisebb))
2 gerezd
fokhagyma
2 csapott ek
liszt
1 l
zöldségalaplé
((vagy víz))
150 ml
tejföl
1 csokor
friss kapor vagy petrezselyem
1 tk
pirospaprika
1 mk
őrölt fehér bors
1 mk
őrölt fekete bors
szerecsendió
1 mk
majoránna

Elkészítés

  1. A karalábét és a sárgarépát megpucoljuk és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát nagyobb kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

  2. A zöldségeket egy lábasban kevés olajon, magas hőmérsékleten párolni kezdjük. Ha itt-ott már kicsit pirulni is kezdenek, rászórunk egy csapott evőkanál lisztet, elkeverjük és fél percig együtt pároljuk tovább, majd felöntjük az alaplével, finoman megsózzuk és alacsony lángon kb 20 percen keresztül főzzük.

  3. Jöhetnek a levesbe a fűszerek: pirospaprika, fekete és fehér bors, szerecsendió és majoranna. Tovább főzzük alacsony lángon, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

  4. A tejfölben elkeverünk 1 púpozott teáskanál lisztet, hozzámerünk keveset a forró léből, jól összekeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, végül beleszórjuk a finomra vágott kaprot és összekeverjük.

  5. Megkóstoljuk és szükség esetén állítunk még a fűszerezésen. A levest levesszük a tűzről, majd minimum 10 percig pihentetjük, végül az egészet belapátoljuk.

Ha tetszett a karalábéleves friss kaporral és tejföllel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése