A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk a vaníliarúd kikapart magjaival, majd félrehúzzuk. Belekeverjük a tejszínt, a vajat és a sót is. Mikor újra homogén, sűrűbb folyadékot kapunk, beleöntjük a sört, és 4-5 percig még forralgatjuk. Hagyjuk hűtőhidegre hűlni.
A karamellöntet önmagában is elég király dolog, de ha kicsit extrémebb ízekre vágytok, akkor próbáljátok ki a sörös verziót, mert elég domináns a sör benne (szerencsére).
Hozzávalók
250 ml-nyi szószhoz
40 ml
tejszín
80 g
vaj
200 g
cukor
1 rúd
vanília
1 csipet
só
200 ml
A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk a vaníliarúd kikapart magjaival, majd félrehúzzuk. Belekeverjük a tejszínt, a vajat és a sót is. Mikor újra homogén, sűrűbb folyadékot kapunk, beleöntjük a sört, és 4-5 percig még forralgatjuk. Hagyjuk hűtőhidegre hűlni.
Sörös karamellaöntet
Ha tetszett a Sörös karamellaöntet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!