A karamellizált körte első lépéseként a cukrot egy magas falú serpenyőben gesztenyeszínűre karamellizáljuk, majd belerakjuk a megpucolt, felezett, magházától megszabadított körtéket vágási felülettel lefelé és 1 percig pirítjuk a karamellben. Felöntjük a fehérborral és a vízzel, ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal, a vaníliával, sóval, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és alacsony hőmérsékleten megpároljuk a körtéket. A legvégén hozzáadjuk a vajat, óvatosan elkeverjük és ebben a lében hagyjuk kihűlni a körtét, de akár így forrón is lehet már fogyasztani.
SK-tipp: Kevesebb cukorral készítve akár grillhúsok kísérője is lehet!

- Elkészítési idő: 15 perc
- Főzési idő: kb. 15 perc



