Fantasztikus desszertek

Karamellizáltkörte

Karamellizált körte

Hozzávalók
80 g
kristálycukor
4 db
körte
(180 g/db)
100 ml
fehérbor
100 ml
víz
2 rúd
fahéj
10 szem
szegfűszeg
2 db
csillagánizs
1 mk
vaníliaőrlemény
1 csipet
1 db
citrom
50 g
vaj

Elkészítés

A karamellizált körte első lépéseként a cukrot egy magas falú serpenyőben gesztenyeszínűre karamellizáljuk, majd belerakjuk a megpucolt, felezett, magházától megszabadított körtéket vágási felülettel lefelé és 1 percig pirítjuk a karamellben. Felöntjük a fehérborral és a vízzel, ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal, a vaníliával, sóval, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és alacsony hőmérsékleten megpároljuk a körtéket. A legvégén hozzáadjuk a vajat, óvatosan elkeverjük és ebben a lében hagyjuk kihűlni a körtét, de akár így forrón is lehet már fogyasztani. 

SK-tipp: Kevesebb cukorral készítve akár grillhúsok kísérője is lehet! 

karamellizalt-korte-2
Karamellizált körte (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: kb. 15 perc

Mutatunk még három izgi körtés finomságot:

Körtés-kéksajtos pizza

Körtével töltött csirkemell

Körtés palacsinta karamellöntettel

www.streetkitchen.hu

Nagyon látványos és ízekben izgalmas kiegészítője lehet különböző desszerteknek, tortáknak, pohárkrémeknek. De önmagában, egy gombóc vanílilafagylaltal is tökéletes! Az elkészítése nem igényel jedi-szintet a konyhában, pláne, ha követitek a lépéseket. 😀

Hozzávalók

4 főre
80 g
kristálycukor
4 db
körte
(180 g/db)
100 ml
fehérbor
100 ml
víz
2 rúd
fahéj
10 szem
szegfűszeg
2 db
csillagánizs
1 mk
vaníliaőrlemény
1 csipet
1 db
citrom
50 g
vaj

A karamellizált körte első lépéseként a cukrot egy magas falú serpenyőben gesztenyeszínűre karamellizáljuk, majd belerakjuk a megpucolt, felezett, magházától megszabadított körtéket vágási felülettel lefelé és 1 percig pirítjuk a karamellben. Felöntjük a fehérborral és a vízzel, ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal, a vaníliával, sóval, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és alacsony hőmérsékleten megpároljuk a körtéket. A legvégén hozzáadjuk a vajat, óvatosan elkeverjük és ebben a lében hagyjuk kihűlni a körtét, de akár így forrón is lehet már fogyasztani. 

SK-tipp: Kevesebb cukorral készítve akár grillhúsok kísérője is lehet! 

karamellizalt-korte-2
Karamellizált körte (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: kb. 15 perc

Mutatunk még három izgi körtés finomságot:

Körtés-kéksajtos pizza

Körtével töltött csirkemell

Körtés palacsinta karamellöntettel

Ha tetszett a karamellizált körte receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése