A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd az olajat felhevítjük egy lábasban és rádobjuk a hagymát, amit alaposan lepirítunk pár perc alatt.
Közben előkészítjük a tisztított zöldségeket, amiket apró, kb. 2x2 cm-es kockákra vágunk: a sárgarépát, a fehérrépát és a zellergumót. Beledobjuk az alapba, összepirítjuk a hagymával, belereszeljük a fokhagymákat és felöntjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd beledobjuk a spárgával összekötött petrezselyemcsokrot, és alacsony lángon gyöngyözve főzzük 35 percig.
A karfiolt nagyon apró rózsákra szedjük, és amikor letelt a 30-35 perc, beledobjuk a levesbe, amivel 5 percig főzzük tovább, úgy, hogy még kissé roppanós legyen. Ekkor belenyomjuk egy citrom levét és kész is a leves.
Karfioloszöldségleves
Ha egy igazi klasszikus, mégis diétabarát és tápanyagdús levesre vágysz, ez a karfiolos zöldségleves telitalálat. Ropogós gyökérzöldségek, illatos fokhagyma és friss petrezselyem adja meg az alapot, amit a karfiol krémesre főzve koronáz meg. Tökéletes ebéd egy könnyed főétel előtt, de akár önmagában is megállja a helyét – főleg, ha egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal tálalod. Egyszerű, mégis mennyei.
Ez a karfiolos zöldségleves igazi jolly joker a konyhában: egyszerű, olcsó, tápláló és még isteni finom is. Ráadásul a legtöbb hozzávalót szinte mindig megtalálod otthon, így ha egy gyors, melengető ételre vágysz, ez a recept pillanatok alatt életmentővé válhat.
Hozzávalók
Elkészítés
A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd az olajat felhevítjük egy lábasban és rádobjuk a hagymát, amit alaposan lepirítunk pár perc alatt.
Közben előkészítjük a tisztított zöldségeket, amiket apró, kb. 2x2 cm-es kockákra vágunk: a sárgarépát, a fehérrépát és a zellergumót. Beledobjuk az alapba, összepirítjuk a hagymával, belereszeljük a fokhagymákat és felöntjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd beledobjuk a spárgával összekötött petrezselyemcsokrot, és alacsony lángon gyöngyözve főzzük 35 percig.
A karfiolt nagyon apró rózsákra szedjük, és amikor letelt a 30-35 perc, beledobjuk a levesbe, amivel 5 percig főzzük tovább, úgy, hogy még kissé roppanós legyen. Ekkor belenyomjuk egy citrom levét és kész is a leves.

Ha egy kicsit sűrűbb levest szeretnél, tálalás előtt merj ki egy merőkanálnyit a zöldségekből (karfiol, répa, zeller), turmixold le egy kis lével együtt, majd öntsd vissza a levesbe – ettől kicsit krémesebb állagot kapsz, liszt vagy tejszín nélkül.
Ez a leves tökéletes választás egy hűvösebb napon, de akár nyáron is jólesik, mert nem nehéz, mégis laktató. Ráadásul tele van vitaminnal és színnel – igazi ehető boldogság egy tányérban!
Ha bejött ez a zöldséges, karfiolos vonal, próbáld ki ezeket a szuper recepteket is:
Ha tetszett a karfiolos zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



