A karfiolból kb. 2,5-3 cm vastag szeleteket vágunk, óvatosan, ügyelve arra, hogy ne essenek szét a karfiolszeletek.
A levágott karfiolszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd a többi hozzávalót kikeverjük egy tálban, és alaposan lekenjük vele a karfiolszeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Miközben sül a karfiol, elkészítjük a salátát, amihez a spenótot megpároljuk egy kevés olajon egy serpenyőben, pár perc alatt.
@streetkitchenhu #szponzoralttartalom STEAK ZÖLDSÉGBŐL?😍Zseniális növényi alapú ebéd- vagy vacsoratipp @adamhorvath -tól, teszteljétek ti is! A Karfiolsteak répasalátával 🥕 és tahinivel recepttel együtt már a streetkitchen.hu-n! #electrolux #karfiolsteak #repasalata #tahini #fyp #foryou #foryoupage #neked #streetkitchen ♬ Get On It - Chris Alan Lee
A répát, a retket és a meghámozott zöldalmát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és egy keverőtálba dobjuk a spenóttal együtt. Mehet hozzá a finomra reszelt gyömbér. Sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük.
Az öntethez egy turmixba dobjuk az összes hozzávalót, a mentát úgy, hogy letépkedjük róla a leveleket, tehát a szára ne kerüljön bele. A lime-nak mehet bele a reszelt héja és a kifacsart leve is.
A kész sült karfiolokat a répasalátával tálaljuk, majd nyakon öntjük a mentás-tahinis öntettel.

- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 35-40 perc