A tésztához a lisztet egy gyúródeszkára öntjük, és egy mélyedést csinálunk a közepébe. Ebbe jöhet bele a tojás, a só és az olaj. Elkezdjük fokozatosan összekeverni, és ha már elkezdett a tojás a liszttel vegyülni, annyi vizet csorgatunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható, lágyabb tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk és fél órát pihentetjük.
A töltelékhez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha egy kis színt kapott, belerakjuk a felaprított zöld fűszereket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd rárakjuk a fokhagymát, a húst, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük a vízzel. 30 percig rotyogtatjuk. A legvégén belekeverjük a keményítőt.
A savanyú káposztához a zsírszalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Rárakjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Rászórjuk a köménymagot és a fokhagymát, majd a szalonna bőrét is beledobjuk. Hozzáadjuk a káposztát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk.
Lisztezett deszkán 1 mm vastagra nyújtjuk a tésztánkat. Egy kb. 10 cm átmérőjű karikával korongokat vágunk belőle (kb. 16 darab lesz). Lekenjük tojásfehérjével a szélüket, és a közepükbe kb. 1 evőkanál tölteléket rakunk. Összenyomkodjuk a tésztát, majd alulról felfelé haladva egy csipetnyit kihúzunk, elcsavarjuk és összenyomjuk. A batyukat sós vízben, 6-7 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A barnított vajhoz felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a felszeletelt zsályaleveleket. Ha mogyorószínű, akkor kész is.
A tálalásnál a batyukat a tányérra rakjuk, meglocsoljuk a pirított vajjal, rakunk mellé a savanyú káposztából, tejföllel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





