Brutális kaják

KärntnerFleischkrapfen,akarintiaihúsosbatyu

Kärntner Fleischkrapfen, a karintiai húsos batyu

Hozzávalók
A barnított vajhoz
1
kis darab vaj
A batyuhoz
350 g
liszt
1 db
tojás
1 csipet
2 ek
olaj
víz
A töltelékhez
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma (nagyobb)
3 - 4 db
zsályalevél
1 ág
rozmaring
2 ág
kakukkfű
1 csipet
1 ek
paradicsompüré
2 gerezd
zúzott fokhagyma
500 g
darált sertéshús
200 ml
alaplé/víz
1 tk
keményítő
A savanyú káposztához
1 db
kisebb zsírszalonna
1 fej
vöröshagyma
1 tk
egész köménymag
1 gerezd
fokhagyma
500 g
savanyú káposzta
150 ml
víz
só, bors
2 - 3 levél
zsálya
A lekenéshez
1 db
tojásfehérje
A tálaláshoz
tejföl
friss petrezselyem felaprítva

Elkészítés
A tésztához a lisztet egy gyúródeszkára öntjük, és egy mélyedést csinálunk a közepébe. Ebbe jöhet bele a tojás, a só és az olaj. Elkezdjük fokozatosan összekeverni, és ha már elkezdett a tojás a liszttel vegyülni, annyi vizet csorgatunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható, lágyabb tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk és fél órát pihentetjük.A töltelékhez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha egy kis színt kapott, belerakjuk a felaprított zöld fűszereket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd rárakjuk a fokhagymát, a húst, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük a vízzel. 30 percig rotyogtatjuk. A legvégén belekeverjük a keményítőt.
A savanyú káposztához a zsírszalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Rárakjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Rászórjuk a köménymagot és a fokhagymát, majd a szalonna bőrét is beledobjuk. Hozzáadjuk a káposztát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk.
image does not exist
Lisztezett deszkán 1 mm vastagra nyújtjuk a tésztánkat. Egy kb. 10 cm átmérőjű karikával korongokat vágunk belőle (kb. 16 darab lesz). Lekenjük tojásfehérjével a szélüket, és a közepükbe kb. 1 evőkanál tölteléket rakunk. Összenyomkodjuk a tésztát, majd alulról felfelé haladva egy csipetnyit kihúzunk, elcsavarjuk és összenyomjuk. A batyukat sós vízben, 6-7 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.A barnított vajhoz felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a felszeletelt zsályaleveleket. Ha mogyorószínű, akkor kész is.[caption id="" align="alignnone" width="1707"]
Kärntner Fleischkrapfen, a karintiai húsos batyu[/caption]A tálalásnál a batyukat a tányérra rakjuk, meglocsoljuk a pirított vajjal, rakunk mellé a savanyú káposztából, tejföllel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Méretes, darált húsos tésztabatyuk tele töltelékkel, savanyú káposztával - pont olyan, amilyennek egy brutál osztrák kajának lennie kell! A tésztát ugyan nektek kell elkészíteni hozzá, de ne parázzatok, mert sokkal könnyebb, mint hinnétek!

Hozzávalók

4 főre
A barnított vajhoz
1
kis darab vaj
A batyuhoz
350 g
liszt
1 db
tojás
1 csipet
2 ek
olaj
víz
A töltelékhez
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma (nagyobb)
3 - 4 db
zsályalevél
1 ág
rozmaring
2 ág
kakukkfű
1 csipet
1 ek
paradicsompüré
2 gerezd
zúzott fokhagyma
500 g
darált sertéshús
200 ml
alaplé/víz
1 tk
keményítő
A savanyú káposztához
1 db
kisebb zsírszalonna
1 fej
vöröshagyma
1 tk
egész köménymag
1 gerezd
fokhagyma
500 g
savanyú káposzta
150 ml
víz
só, bors
2 - 3 levél
zsálya
A lekenéshez
1 db
tojásfehérje
A tálaláshoz
tejföl
friss petrezselyem felaprítva
A tésztához a lisztet egy gyúródeszkára öntjük, és egy mélyedést csinálunk a közepébe. Ebbe jöhet bele a tojás, a só és az olaj. Elkezdjük fokozatosan összekeverni, és ha már elkezdett a tojás a liszttel vegyülni, annyi vizet csorgatunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható, lágyabb tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk és fél órát pihentetjük.A töltelékhez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha egy kis színt kapott, belerakjuk a felaprított zöld fűszereket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd rárakjuk a fokhagymát, a húst, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük a vízzel. 30 percig rotyogtatjuk. A legvégén belekeverjük a keményítőt.
A savanyú káposztához a zsírszalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Rárakjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Rászórjuk a köménymagot és a fokhagymát, majd a szalonna bőrét is beledobjuk. Hozzáadjuk a káposztát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk.
image does not exist
Lisztezett deszkán 1 mm vastagra nyújtjuk a tésztánkat. Egy kb. 10 cm átmérőjű karikával korongokat vágunk belőle (kb. 16 darab lesz). Lekenjük tojásfehérjével a szélüket, és a közepükbe kb. 1 evőkanál tölteléket rakunk. Összenyomkodjuk a tésztát, majd alulról felfelé haladva egy csipetnyit kihúzunk, elcsavarjuk és összenyomjuk. A batyukat sós vízben, 6-7 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.A barnított vajhoz felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a felszeletelt zsályaleveleket. Ha mogyorószínű, akkor kész is.[caption id="" align="alignnone" width="1707"]
Kärntner Fleischkrapfen, a karintiai húsos batyu[/caption]A tálalásnál a batyukat a tányérra rakjuk, meglocsoljuk a pirított vajjal, rakunk mellé a savanyú káposztából, tejföllel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Ha tetszett a Kärntner Fleischkrapfen, a karintiai húsos batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept