Diós receptek

Kávékrémes-diósszelet

Kávékrémes-diós szelet
Kávékrémes-diós szelet tányéron

Hozzávalók
100 g
vaj
70 g
kristálycukor
100 g
tojás
(2 db S-es méretű tojásnak felel meg)
50 g
tej
2 g
rumaroma
100 g
darabolt dió
150 g
liszt
3 g
sütőpor
2 g
A kávés krémhez
200 g
habtejszín
250 g
mascarpone
10 g
instant kávé
50 g
porcukor
A díszítéshez
darabolt dió
kávészemek
(egész)

Elkészítés
  1. Felmelegítjük a sütőt 170 fokosra. A piskótához megolvasztjuk a vajat, majd kézi habverővel elkeverjük benne a kristálycukrot. Ezután mehet hozzá a tojás, a tej és a rumaroma. Ha már egynemű, akkor hozzáadjuk az összes szárazanyagot és csomómentesre keverjük.

  2. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 22x22 cm-es sütőformát. Elegyengetjük benne a diós masszánkat, és 25-30 perc alatt készre sütjük.

  3. Ha kihűlt a piskóta, vízszintesen félbevágjuk, hogy két réteget kapjunk.

  4. A krémhez minden hozzávalót egy tálba mérünk, és konyhai robotgéppel habosítjuk egészen addig, amíg egy keményebb habos krémet nem kapunk.

  5. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a felét rányomjuk az alsó lapra. Ezután ráhelyezzük a másik réteg piskótát, és a maradék krémet rózsaformában nyomjuk a tetejére.

  6. Díszítésként megszórhatjuk a tetejét egy kis darabolt dióval és egész kávészemekkel.

  7. 1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is, de a legjobb eredményt akkor kapjuk, ha egy éjszakán át pihentetjük.

www.streetkitchen.hu

A Diós receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha a kávé és a dió találkozik, abból csak jó dolog sülhet ki (szó szerint). Ez egy gyors és egyszerű recept, ami után mosogatni is alig kell. Szuper lehet egy hétvégi bekuckózásra, vagy akár vendégvárásra is!

Ősszel nincs is jobb egy krémes sütinél, főleg, ha dió és kávé is van a történetben! Nem bíztuk a véletlenre, és egyiket sem hagytuk ki az egyik legtutibb sütinkből.

Hozzávalók

12 szelethez
100 g
vaj
70 g
kristálycukor
100 g
tojás
(2 db S-es méretű tojásnak felel meg)
50 g
tej
2 g
rumaroma
100 g
darabolt dió
150 g
liszt
3 g
sütőpor
2 g
A kávés krémhez
200 g
habtejszín
250 g
mascarpone
10 g
instant kávé
50 g
porcukor
A díszítéshez
darabolt dió
kávészemek
(egész)

Elkészítés

  1. Felmelegítjük a sütőt 170 fokosra. A piskótához megolvasztjuk a vajat, majd kézi habverővel elkeverjük benne a kristálycukrot. Ezután mehet hozzá a tojás, a tej és a rumaroma. Ha már egynemű, akkor hozzáadjuk az összes szárazanyagot és csomómentesre keverjük.

  2. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 22x22 cm-es sütőformát. Elegyengetjük benne a diós masszánkat, és 25-30 perc alatt készre sütjük.

  3. Ha kihűlt a piskóta, vízszintesen félbevágjuk, hogy két réteget kapjunk.

  4. A krémhez minden hozzávalót egy tálba mérünk, és konyhai robotgéppel habosítjuk egészen addig, amíg egy keményebb habos krémet nem kapunk.

  5. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a felét rányomjuk az alsó lapra. Ezután ráhelyezzük a másik réteg piskótát, és a maradék krémet rózsaformában nyomjuk a tetejére.

  6. Díszítésként megszórhatjuk a tetejét egy kis darabolt dióval és egész kávészemekkel.

  7. 1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is, de a legjobb eredményt akkor kapjuk, ha egy éjszakán át pihentetjük.

Ha tetszett a kávékrémes-diós szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése