Felmelegítjük a sütőt 170 fokosra. A piskótához megolvasztjuk a vajat, majd kézi habverővel elkeverjük benne a kristálycukrot. Ezután mehet hozzá a tojás, a tej és a rumaroma. Ha már egynemű, akkor hozzáadjuk az összes szárazanyagot és csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 22x22 cm-es sütőformát. Elegyengetjük benne a diós masszánkat, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt a piskóta, vízszintesen félbevágjuk, hogy két réteget kapjunk.
A krémhez minden hozzávalót egy tálba mérünk, és konyhai robotgéppel habosítjuk egészen addig, amíg egy keményebb habos krémet nem kapunk.
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a felét rányomjuk az alsó lapra. Ezután ráhelyezzük a másik réteg piskótát, és a maradék krémet rózsaformában nyomjuk a tetejére.
Díszítésként megszórhatjuk a tetejét egy kis darabolt dióval és egész kávészemekkel.
1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is, de a legjobb eredményt akkor kapjuk, ha egy éjszakán át pihentetjük.
Kávékrémes-diósszelet

Ha a kávé és a dió találkozik, abból csak jó dolog sülhet ki (szó szerint). Ez egy gyors és egyszerű recept, ami után mosogatni is alig kell. Szuper lehet egy hétvégi bekuckózásra, vagy akár vendégvárásra is!
Ősszel nincs is jobb egy krémes sütinél, főleg, ha dió és kávé is van a történetben! Nem bíztuk a véletlenre, és egyiket sem hagytuk ki az egyik legtutibb sütinkből.
Hozzávalók
A kávés krémhez
A díszítéshez
Elkészítés
Felmelegítjük a sütőt 170 fokosra. A piskótához megolvasztjuk a vajat, majd kézi habverővel elkeverjük benne a kristálycukrot. Ezután mehet hozzá a tojás, a tej és a rumaroma. Ha már egynemű, akkor hozzáadjuk az összes szárazanyagot és csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 22x22 cm-es sütőformát. Elegyengetjük benne a diós masszánkat, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt a piskóta, vízszintesen félbevágjuk, hogy két réteget kapjunk.
A krémhez minden hozzávalót egy tálba mérünk, és konyhai robotgéppel habosítjuk egészen addig, amíg egy keményebb habos krémet nem kapunk.
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a felét rányomjuk az alsó lapra. Ezután ráhelyezzük a másik réteg piskótát, és a maradék krémet rózsaformában nyomjuk a tetejére.
Díszítésként megszórhatjuk a tetejét egy kis darabolt dióval és egész kávészemekkel.
1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is, de a legjobb eredményt akkor kapjuk, ha egy éjszakán át pihentetjük.

Tény, ez a kávékrémes-diós szelet nem 10 perces süti, de nagyon megéri rászánnod az idődet. Ha vendégeket vársz, nagyot villanthatsz vele, de hétvégén a család is örülni fog neki, garantáljuk. :)
A kávékrémes-diós szelet mellett bőven van még villantós sütink, mutatunk is hármat!ű
Ha tetszett a kávékrémes-diós szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!


