Fantasztikus desszertek

Hólabda:szuperfinomésirtókrémes

Hólabda: szuperfinom és irtó krémes
Hólabda (Fotó: Street Kitchen)

Hozzávalók
A piskótához
6 db
tojás
200 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
3 ek
víz
12 g
sütőpor
20 g
kakaópor
220 g
liszt
1 csipet
A krémhez
2 db
tojássárgája
20 g
vaníliás cukor
140 g
porcukor
300 ml
tej
50 g
liszt
100 g
szobahőmérsékletű vaj
Az oldalára
kókuszreszelék
A tetejére
80 g
olvasztott étcsoki

Elkészítés

Piskótatészta:

  1. Három tálra lesz szükségünk a piskótatészta elkészítéséhez, mivel háromféle textúrával kell dolgoznunk a tökéletes eredmény érdekében. Először is megmossuk a tojásokat, majd szétválasztjuk a sárgákat és fehérjéket. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, miközben hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A massza akkor lesz jó, ha már teljesen kifehéredett.

  2. A kakaóport összekeverjük a sütőporral, a liszttel és a sóval, végül a háromféle alapanyagot egy nagy tálban összekeverjük óvatosan, nehogy a fehérjehab összetörjön.

  3. A piskótatésztát egy kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a piskóta.

Pudingállagú krém:

  1. A 2 darab tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a krémhez a tejet és a lisztet. Fontos, hogy teljesen csomómentesre keverjük.

  2. Majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük. Ha elkészült, akkor lefedjük egy fóliával és kihűtjük.

  3. Mikor kihűlt, kikeverjük robotgéppel és hozzákeverjük a szoba-hőmérsékletű vajat.

Összeállítás:

  1. A piskótát kb. 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, érdemes figyelni, hogy páros számú karikánk legyen. Majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is vele és alaposan megforgatjuk a kókuszreszelékben.

  2. A tetejére olvasztott csokit csurgatunk és fogyasztás előtt legalább pár órára a hűtőbe rakjuk, hogy kellően összeérjenek az ízek. Az elkészült hólabda olyan finom, hogy képtelenség betelni vele.

www.streetkitchen.hu

A karácsonyi receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A hólabda a vendégségek, lakodalmak és a karácsony egyik legklasszikusabb sütije, ami nálunk a szerkesztőségben pillanatok alatt fogyott el. Puha, krémes, kókuszos és még csokis is, szóval alapvetően képtelen arra, hogy ne legyen nagyon finom.

A hólabda igazi retró kedvenc, amit szinte mindenki a gyerekkorából ismer – főleg karácsonykor vagy családi ünnepeken került elő. Nevét a puha, kókuszos borításáról kapta, ami tényleg úgy néz ki, mint egy kis hógolyó.

Hozzávalók

16 darabhoz
A piskótához
6 db
tojás
200 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
3 ek
víz
12 g
sütőpor
20 g
kakaópor
220 g
liszt
1 csipet
A krémhez
2 db
tojássárgája
20 g
vaníliás cukor
140 g
porcukor
300 ml
tej
50 g
liszt
100 g
szobahőmérsékletű vaj
Az oldalára
kókuszreszelék
A tetejére
80 g
olvasztott étcsoki

Elkészítés

Piskótatészta:

  1. Három tálra lesz szükségünk a piskótatészta elkészítéséhez, mivel háromféle textúrával kell dolgoznunk a tökéletes eredmény érdekében. Először is megmossuk a tojásokat, majd szétválasztjuk a sárgákat és fehérjéket. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, miközben hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A massza akkor lesz jó, ha már teljesen kifehéredett.

  2. A kakaóport összekeverjük a sütőporral, a liszttel és a sóval, végül a háromféle alapanyagot egy nagy tálban összekeverjük óvatosan, nehogy a fehérjehab összetörjön.

  3. A piskótatésztát egy kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a piskóta.

Pudingállagú krém:

  1. A 2 darab tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a krémhez a tejet és a lisztet. Fontos, hogy teljesen csomómentesre keverjük.

  2. Majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük. Ha elkészült, akkor lefedjük egy fóliával és kihűtjük.

  3. Mikor kihűlt, kikeverjük robotgéppel és hozzákeverjük a szoba-hőmérsékletű vajat.

Összeállítás:

  1. A piskótát kb. 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, érdemes figyelni, hogy páros számú karikánk legyen. Majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is vele és alaposan megforgatjuk a kókuszreszelékben.

  2. A tetejére olvasztott csokit csurgatunk és fogyasztás előtt legalább pár órára a hűtőbe rakjuk, hogy kellően összeérjenek az ízek. Az elkészült hólabda olyan finom, hogy képtelenség betelni vele.

Hólabda (Fotó: Street Kitchen)
Hólabda (Fotó: Street Kitchen)

A klasszikus hólabda kakaós piskótából és vaníliás krémből áll, de létezik kávés, rumos vagy citromos változata is. És a legjobb: a megmaradt piskótából még cuki popcake-eket vagy akár kókuszgolyót is tudtok készíteni. Hajrá, ezzel bárkit levehettek a lábukról!

Még több csokis és kókuszos süti, ami bejövős lehet:

Ha tetszett a hólabda: szuperfinom és irtó krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése