Így készül a békebeli mézes krémes:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a szódabikarbónával és a sóval, hozzákeverjük a többi alapanyagot, összegyúrjuk, majd frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk pihenni.
A krémhez egy gyorsforralóba mérjük a tejet és a tejszínt, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd elkeverjük. Beleszórjuk a búzadarát és a vaníliás cukrot, majd az egészet folyamatosan kevergetve, közepes hőmérsékleten összefőzzük. Amikor forr, hozzáadjuk a porcukrot, majd a vajat is, és addig kevergetjük, míg a vaj teljesen el nem olvad. Letakarjuk egy darab frissen tartó fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a krém, és hagyjuk langyosra hűlni.
A tésztát kivesszük a hűtőből, két egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen 30x40 cm-esre nyújtjuk mindkét lapot. A sodrófa segítségével áthelyezzük a tésztalapokat egy-egy sütőpapírral borított tepsi hátuljára, majd a két lapot egyesével, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük.
A kihűlt lapokat kettévágjuk, majd egy lapot egy vágódeszkára rakunk, erre rákenjük a krém felét. Jöhet egy másik lap, erre a lekvár, majd egy újabb lap, a krém másik fele, végül az utolsó tésztalappal zárjuk a sort. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütit.
Másnap leöntjük a mázzal. Ehhez egy gyorsforralóban összeolvasztjuk a hozzávalókat, csomómentesre keverjük, és bevonjuk vele a békebeli mézes krémes tetejét. Amikor megdermedt a máz, szeletelhetjük is a mézes krémest egy éles, forró vízbe mártott és lecsepegtetett késsel.

- Elkészítési idő: 2 óra
- Sütési idő: kb. 8 perc laponként
- Pihentetés: minimum 1 éjszaka