Vegetáriánus ételek

Kecskesajtospolentávaltöltöttjapántök

Kecskesajtos polentával töltött japán tök

Hozzávalók
1 db
hokkaido tök (kb. 1 kg)
100 g
kukoricadara
400 ml
tej
200 ml
víz
5 ek
krémes kecskesajt
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
friss bazsalikom
friss petrezselyem
3 ek
olívaolaj

Elkészítés

A tök tetejét levágjuk, kicsivel magasabban, mint a ¾-e. Bekenjük az egészet olajjal, pici sóval és visszarakjuk a tetejét. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd kivesszük, a tetejét lerakjuk a tepsire, kiöntjük a vizet a tökből majd visszarakjuk a sütőbe további 30 percre sülni.

Egy aprítógépben a petrezselymet és a bazsalikomot lezúzzuk. Közben a tejet, vizet egy lábasba öntjük, elkeverjük benne a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk és polentát főzünk belőle. Amikor teljesen kész, levesszük  a tűzről és hozzáadjuk a kecskesajtot, belenyomjuk a fokhagymát és adunk egy evőkanál zöldfűszeres olajat hozzá. Ezt töltjük a sült tökbe. Meglocsoljuk a maradék olajjal és tálaljuk: ha szeretnénk cikkeket vágunk belőle, vagy egyszerűen egy kanállal kikanalazzuk a belsejét úgy, hogy a tökből is kanalazunk hozzá.

www.streetkitchen.hu

Sokszor problémát jelent, hogy milyen köretet együnk, pl. húsokhoz. Nem szokványos dolog polentával tölteni dolgokat, de mivel most tökbe töltöttem, iszonyú krémes lett az egész és egy teljesen új ízt hozott létre :D

Hozzávalók

4 személyre
1 db
hokkaido tök (kb. 1 kg)
100 g
kukoricadara
400 ml
tej
200 ml
víz
5 ek
krémes kecskesajt
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
friss bazsalikom
friss petrezselyem
3 ek
olívaolaj

A tök tetejét levágjuk, kicsivel magasabban, mint a ¾-e. Bekenjük az egészet olajjal, pici sóval és visszarakjuk a tetejét. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd kivesszük, a tetejét lerakjuk a tepsire, kiöntjük a vizet a tökből majd visszarakjuk a sütőbe további 30 percre sülni.

Egy aprítógépben a petrezselymet és a bazsalikomot lezúzzuk. Közben a tejet, vizet egy lábasba öntjük, elkeverjük benne a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk és polentát főzünk belőle. Amikor teljesen kész, levesszük  a tűzről és hozzáadjuk a kecskesajtot, belenyomjuk a fokhagymát és adunk egy evőkanál zöldfűszeres olajat hozzá. Ezt töltjük a sült tökbe. Meglocsoljuk a maradék olajjal és tálaljuk: ha szeretnénk cikkeket vágunk belőle, vagy egyszerűen egy kanállal kikanalazzuk a belsejét úgy, hogy a tökből is kanalazunk hozzá.

Ha tetszett a Kecskesajtos polentával töltött japán tök receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept