Vegetáriánus ételek

Kéksajttaléspadlizsánnaltöltöttgombafejek

Kéksajttal és padlizsánnal töltött gombafejek

Hozzávalók
1 kg
fehér csiperkegomba (kisebb fejű gombákat válasszunk, hogy tényleg egy falatnyi legyen)
1 fej
hagyma
8 gerezd
fokhagyma
2 db
padlizsán
120 g
kéksajt
100 g
mozzarella
só, bors
3 ek
olívaolaj

Elkészítés
A padlizsánokat 180 fokos sütőben 80 perc alatt megsütjük. A gombák tönkjét kiszedjük, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és olajon lepirítjuk. A sült padlizsánokat meghámozzuk, majd felaprítjuk, és hozzáadjuk a hagymás-fokhagymás alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, majd ha a padlizsános keverékből elfőtt a folyadék, és egy sűrű masszát kapunk, akkor belemorzsoljuk a kéksajtot, és elkeverjük.
A gombafejeket megtöltjük a padlizsános-kéksajtos krémmel, a mozzarellát felkockázzuk és minden gombára teszünk egy kis darabot. 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

www.streetkitchen.hu

Ezek a kis töltött gombafejek tökéletes vendégváró falatok lehetnek vega barátaitoknak, de szerintem a húsimádók is imádni fogják.

Hozzávalók

4 személyre
1 kg
fehér csiperkegomba (kisebb fejű gombákat válasszunk, hogy tényleg egy falatnyi legyen)
1 fej
hagyma
8 gerezd
fokhagyma
2 db
padlizsán
120 g
kéksajt
100 g
mozzarella
só, bors
3 ek
olívaolaj
A padlizsánokat 180 fokos sütőben 80 perc alatt megsütjük. A gombák tönkjét kiszedjük, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és olajon lepirítjuk. A sült padlizsánokat meghámozzuk, majd felaprítjuk, és hozzáadjuk a hagymás-fokhagymás alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, majd ha a padlizsános keverékből elfőtt a folyadék, és egy sűrű masszát kapunk, akkor belemorzsoljuk a kéksajtot, és elkeverjük.
A gombafejeket megtöltjük a padlizsános-kéksajtos krémmel, a mozzarellát felkockázzuk és minden gombára teszünk egy kis darabot. 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a Kéksajttal és padlizsánnal töltött gombafejek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept