Hozzávalók
- 80 dkg kelbimbó
- 30 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 3 dl zöldségalaplé
- 1 fej fokhagyma
- 2 mk őrölt görögszénamag
- só
- bors
A díszítéshez
- olívaolaj
- petrezselyem
Hozzávalók
- 80 dkg kelbimbó
- 30 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 3 dl zöldségalaplé
- 1 fej fokhagyma
- 2 mk őrölt görögszénamag
- só
- bors
A díszítéshez
- olívaolaj
- petrezselyem
A kelbimbókat félbevágjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 20−25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon párolni kezdjük, a burgonyát pedig kockára vágva puhára főzzük. A megsült kelbimbó harmadát félretesszük, kétharmadát a finoman megpirított hagymához adjuk, és az őrölt görögszénamaggal ízesítjük. Felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, és pár percig rotyogtatjuk az egészet, míg teljesen megpuhul. A főtt burgonyát is a kelbimbóhoz adjuk, és egy botmixer segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük. Végül hozzákeverjük a hideg vajat. Igény szerint további zöldségalaplével állítjuk be a megfelelő állagot. A félretett sült kelbimbókat a krémes kelbimbópürére helyezzük, mellé szórjuk a sült fokhagymákat is, végül pedig kevés friss petrezselyemmel és finom olívaolajjal díszítjük.