Hirdetés

Kelbimbófőzelék

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
80 dkg kelbimbó
Hozzávaló kipipálva
30 dkg burgonya
Hozzávaló kipipálva
5 dkg vaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma (nagy)
Hozzávaló kipipálva
3 dl zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
1 fej fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 mk őrölt görögszénamag
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
bors

A díszítéshez

Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kelbimbófőzelék

Ha megjelenik a kelbimbó a piacon, rögtön rávetem magam. Minden formában imádom, de főzelékként készítve az egyik kedvencem. Bár semmi bajom a liszttel történő sűrítéssel, ez a főzelék saját magával és egy kevéske főtt krumplival van sűrítve, ráadásul a feltét is kelbimbó, sült verzióban − gluténmentes, krémes, zöld és kelbimbós kaja!
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
80 dkg kelbimbó
Hozzávaló kipipálva
30 dkg burgonya
Hozzávaló kipipálva
5 dkg vaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma (nagy)
Hozzávaló kipipálva
3 dl zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
1 fej fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 mk őrölt görögszénamag
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
bors

A díszítéshez

Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kelbimbókat félbevágjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 20−25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon párolni kezdjük, a burgonyát pedig kockára vágva puhára főzzük. A megsült kelbimbó harmadát félretesszük, kétharmadát a finoman megpirított hagymához adjuk, és az őrölt görögszénamaggal ízesítjük. Felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, és pár percig rotyogtatjuk az egészet, míg teljesen megpuhul. A főtt burgonyát is a kelbimbóhoz adjuk, és egy botmixer segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük. Végül hozzákeverjük a hideg vajat. Igény szerint további zöldségalaplével állítjuk be a megfelelő állagot. A félretett sült kelbimbókat a krémes kelbimbópürére helyezzük, mellé szórjuk a sült fokhagymákat is, végül pedig kevés friss petrezselyemmel és finom olívaolajjal díszítjük.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?