Első lépésként az összes bulgurt kb. 20 perc alatt megfőzzük sós vízben, majd egy szűrő segítségével leszűrjük, és a háromnegyedét egy darálóba vagy kutterba helyezzük egy fél fej hagymával. Addig daráljuk, amíg egy gyúrt tésztához hasonló állagot kapunk. Miután összedaráltuk, egy tálba helyezzük, és összegyúrjuk a darált hússal, majd pihentetjük körülbelül 20 percig.
TÖLTELÉK:
A fasírthoz egy tölteléket készítünk, amihez a fenyőmagot és a szeletelt mandulát megpirítjuk 1 evőkanál olajon. Ameddig pirul, finomra vágjuk a hagymát, és a hússal együtt feltesszük egy serpenyőben sülni, ízlés szerint fokhagymával, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. Miután elkészültek a magvak, hozzáöntjük a húshoz, illetve hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is, és összekeverjük.
A húsok formázásánál ügyelni kell arra, hogy mindig vizes kézzel nyúljunk a pihentetett masszához, hiszen így tudjuk szépen formázni. Miután fasírthoz hasonló formát kaptunk, a közepébe egy lyukat nyomkodunk az ujjunk segítségével, majd szorosan megtöltjük a töltelékkel, és lezárjuk a nyílást. Forró, kb. 170 fokos, bő olajban 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a fasírtokat, azaz a kibbeh-ket.
TABULÉ:
A tabulé elkészítéséhez a maradék megfőtt bulgurt egy salátástálba helyezzük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott újhagymát és paradicsomot, a maradék aprított petrezselymet, ráöntünk egy kevés olívaolajat, és sózzuk. A friss mentaleveleket összevágjuk, ezt is a tálba szórjuk, majd alaposan összekeverjük. Fontos, hogy csak tálalás előtt öntsük rá a friss citromlevet.
TÁLALÁS:
A mártogatóshoz egy fél kígyóuborkát lereszelünk, és a joghurthoz adjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a töltött fasírt (kibbeh) és a tabulé mellé tálaljuk.

- előkészítési idő: 50 perc
- sütési idő: darabonként 6-8 perc (összesen kb. 15 perc)
- összesen kb. 70 perc