Húsételek

Keletiestöltöttfasírttabuléval

Keleties töltött fasírt tabuléval

Hozzávalók
A fasírthoz (kibbeh)
150 g
apró szemű bulgur
0.5 fej
hagyma
200 g
darált marhahús
(zsírmentes)
1 mk
víz a formázáshoz
A töltelékhez
olívaolaj
2 ek
fenyőmag
1 ek
szeletelt mandula
0.5 fej
hagyma
200 g
darált marhahús
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 csokor
petrezselyem
A tabuléhoz
a megmaradt főtt bulgur
1 csokor
újhagyma
4 db
paradicsom
3 csokor
petrezselyem
50 ml
olívaolaj
só, bors
1 ág
menta
1 - 2 db
citrom
A mártogatóshoz
0.5 szál
kígyóuborka
200 g
joghurt
só, bors
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

Első lépésként az összes bulgurt kb. 20 perc alatt megfőzzük sós vízben, majd egy szűrő segítségével leszűrjük, és a háromnegyedét egy darálóba vagy kutterba helyezzük egy fél fej hagymával. Addig daráljuk, amíg egy gyúrt tésztához hasonló állagot kapunk. Miután összedaráltuk, egy tálba helyezzük, és összegyúrjuk a darált hússal, majd pihentetjük körülbelül 20 percig.

TÖLTELÉK:

A fasírthoz egy tölteléket készítünk, amihez a fenyőmagot és a szeletelt mandulát megpirítjuk 1 evőkanál olajon. Ameddig pirul, finomra vágjuk a hagymát, és a hússal együtt feltesszük egy serpenyőben sülni, ízlés szerint fokhagymával, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. Miután elkészültek a magvak, hozzáöntjük a húshoz, illetve hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is, és összekeverjük. 

A húsok formázásánál ügyelni kell arra, hogy mindig vizes kézzel nyúljunk a pihentetett masszához, hiszen így tudjuk szépen formázni. Miután fasírthoz hasonló formát kaptunk, a közepébe egy lyukat nyomkodunk az ujjunk segítségével, majd szorosan megtöltjük a töltelékkel, és lezárjuk a nyílást. Forró, kb. 170 fokos, bő olajban 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a fasírtokat, azaz a kibbeh-ket.

TABULÉ:

A tabulé elkészítéséhez a maradék megfőtt bulgurt egy salátástálba helyezzük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott újhagymát és paradicsomot, a maradék aprított petrezselymet, ráöntünk egy kevés olívaolajat, és sózzuk. A friss mentaleveleket összevágjuk, ezt is a tálba szórjuk, majd alaposan összekeverjük. Fontos, hogy csak tálalás előtt öntsük rá a friss citromlevet.

TÁLALÁS:

A mártogatóshoz egy fél kígyóuborkát lereszelünk, és a joghurthoz adjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a töltött fasírt (kibbeh) és a tabulé mellé tálaljuk.

fasírt tabuléval
Keleties töltött fasírt tabuléval
  • előkészítési idő: 50 perc
  • sütési idő: darabonként 6-8 perc (összesen kb. 15 perc)
  • összesen kb. 70 perc

www.streetkitchen.hu

A Konyhafőnök versenyzője, Sulák Martina egyik kedvenc arab ételét, a kibbeh darius ma tabbouleh-t készítette el, amit a legjobban egy príma töltött fasírthoz lehetne hasonlítani. A tabulét, azaz a petrezselymes bulgursalátát pedig talán már senkinek nem kell bemutatnunk. ;)

Hozzávalók

4 főre
A fasírthoz (kibbeh)
150 g
apró szemű bulgur
0.5 fej
hagyma
200 g
darált marhahús
(zsírmentes)
1 mk
víz a formázáshoz
A töltelékhez
olívaolaj
2 ek
fenyőmag
1 ek
szeletelt mandula
0.5 fej
hagyma
200 g
darált marhahús
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 csokor
petrezselyem
A tabuléhoz
a megmaradt főtt bulgur
1 csokor
újhagyma
4 db
paradicsom
3 csokor
petrezselyem
50 ml
olívaolaj
só, bors
1 ág
menta
1 - 2 db
citrom
A mártogatóshoz
0.5 szál
kígyóuborka
200 g
joghurt
só, bors
0.5 db
citrom leve

Első lépésként az összes bulgurt kb. 20 perc alatt megfőzzük sós vízben, majd egy szűrő segítségével leszűrjük, és a háromnegyedét egy darálóba vagy kutterba helyezzük egy fél fej hagymával. Addig daráljuk, amíg egy gyúrt tésztához hasonló állagot kapunk. Miután összedaráltuk, egy tálba helyezzük, és összegyúrjuk a darált hússal, majd pihentetjük körülbelül 20 percig.

TÖLTELÉK:

A fasírthoz egy tölteléket készítünk, amihez a fenyőmagot és a szeletelt mandulát megpirítjuk 1 evőkanál olajon. Ameddig pirul, finomra vágjuk a hagymát, és a hússal együtt feltesszük egy serpenyőben sülni, ízlés szerint fokhagymával, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. Miután elkészültek a magvak, hozzáöntjük a húshoz, illetve hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is, és összekeverjük. 

A húsok formázásánál ügyelni kell arra, hogy mindig vizes kézzel nyúljunk a pihentetett masszához, hiszen így tudjuk szépen formázni. Miután fasírthoz hasonló formát kaptunk, a közepébe egy lyukat nyomkodunk az ujjunk segítségével, majd szorosan megtöltjük a töltelékkel, és lezárjuk a nyílást. Forró, kb. 170 fokos, bő olajban 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a fasírtokat, azaz a kibbeh-ket.

TABULÉ:

A tabulé elkészítéséhez a maradék megfőtt bulgurt egy salátástálba helyezzük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott újhagymát és paradicsomot, a maradék aprított petrezselymet, ráöntünk egy kevés olívaolajat, és sózzuk. A friss mentaleveleket összevágjuk, ezt is a tálba szórjuk, majd alaposan összekeverjük. Fontos, hogy csak tálalás előtt öntsük rá a friss citromlevet.

TÁLALÁS:

A mártogatóshoz egy fél kígyóuborkát lereszelünk, és a joghurthoz adjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a töltött fasírt (kibbeh) és a tabulé mellé tálaljuk.

fasírt tabuléval
Keleties töltött fasírt tabuléval
  • előkészítési idő: 50 perc
  • sütési idő: darabonként 6-8 perc (összesen kb. 15 perc)
  • összesen kb. 70 perc

Ha tetszett a Keleties töltött fasírt tabuléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept