Olcsó sütik

Kelttésztásalmáslepény

Kelt tésztás almás lepény

Hozzávalók
A tésztához
150 ml
langyos tej
15 g
friss élesztő
300 g
finomliszt
50 ml
étolaj
1 db
tojás
50 g
puha vaj
50 g
kristálycukor
1 csipet
Az almaraguhoz
300 g
alma
(pucolt mennyiség)
1 ek
friss citromlé
1 tk
őrölt fahéj
70 g
kristálycukor
50 ml
víz
1 tk
keményítő + 2 tk víz

Elkészítés

A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval kidagasztjuk, és lefedve hagyjuk duplájára kelni 1 óra alatt. Közben az almaraguhoz az almát kis kockákra vágjuk, és a keményítő kivételével a többi hozávalóval egy gyorsforralóban 7-8 perc alatt megpároljuk, majd a kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük.

A megkelt tésztát egy kb. 18x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és hagyjuk lefedve kelni még 20 percig. Ezután rápakoljuk az almaragut, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje a sütés vége felé, lefedjük alufóliával. Hagyjuk kihűlni, majd felkockázva tálaljuk.

kelt-tesztas-almas-lepeny (1)
Kelt tésztás almás lepény (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 10 perc
  • Kelesztés: 80 perc
  • Sütés: 40 perc
  • Összesen: 2 óra 10 perc

 

www.streetkitchen.hu

Az Almás sütik támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Extra puha és szaftos tészta egy szuper almaraguval a tetején. Ha esetleg nyáron is vannak hidegebb napok vagy esős időszak, ez egy szuper süti lesz arra az időre.

Hozzávalók

1 18x25 cm-es tepsihez
A tésztához
150 ml
langyos tej
15 g
friss élesztő
300 g
finomliszt
50 ml
étolaj
1 db
tojás
50 g
puha vaj
50 g
kristálycukor
1 csipet
Az almaraguhoz
300 g
alma
(pucolt mennyiség)
1 ek
friss citromlé
1 tk
őrölt fahéj
70 g
kristálycukor
50 ml
víz
1 tk
keményítő + 2 tk víz

A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval kidagasztjuk, és lefedve hagyjuk duplájára kelni 1 óra alatt. Közben az almaraguhoz az almát kis kockákra vágjuk, és a keményítő kivételével a többi hozávalóval egy gyorsforralóban 7-8 perc alatt megpároljuk, majd a kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük.

A megkelt tésztát egy kb. 18x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és hagyjuk lefedve kelni még 20 percig. Ezután rápakoljuk az almaragut, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje a sütés vége felé, lefedjük alufóliával. Hagyjuk kihűlni, majd felkockázva tálaljuk.

kelt-tesztas-almas-lepeny (1)
Kelt tésztás almás lepény (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 10 perc
  • Kelesztés: 80 perc
  • Sütés: 40 perc
  • Összesen: 2 óra 10 perc

 

Ha tetszett a kelt tésztás almás lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése