A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval kidagasztjuk, és lefedve hagyjuk duplájára kelni 1 óra alatt. Közben az almaraguhoz az almát kis kockákra vágjuk, és a keményítő kivételével a többi hozávalóval egy gyorsforralóban 7-8 perc alatt megpároljuk, majd a kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük.
A megkelt tésztát egy kb. 18x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és hagyjuk lefedve kelni még 20 percig. Ezután rápakoljuk az almaragut, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje a sütés vége felé, lefedjük alufóliával. Hagyjuk kihűlni, majd felkockázva tálaljuk.

- Előkészítés: 10 perc
- Kelesztés: 80 perc
- Sütés: 40 perc
- Összesen: 2 óra 10 perc