Street Kitchen

Kertészleves

Kertészleves

Hozzávalók
3 ek
étolaj
1 db
cukkini
(230 g/db)
200 g
mirelit zöldbab
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 db
paradicsom
(130 g/db)
1 db
krumpli
(170 g/db)
1 szál
sárgarépa
(250 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(150 g/szál)
1.8 l
víz
1 csokor
petrezselyem
só, bors
1 konzerv
tarkabab
(240 g-os kiszerelés)
100 g
eperlevél tészta

Elkészítés

A kertészleves elkészítésének első lépése, hogy olajat melegítünk egy fazékban, majd hozzáadjuk a negyedelt, majd 0,5 cm-es szeletekre vágott cukkinit, a zöldbabot, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, az 1 cm-es kockára vágott paradicsomot és krumplit, a 0,5 cm-es karikára vagy mérettől függően, félkörre vágott sárga- és fehérrépát.

Erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon kb. 20 perc alatt készre főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a leszűrt babot és az eperlevél tésztát. Amikor a tészta is megpuhult, finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk a levest.

kerteszleves
Kertészleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Rajongsz a zöldséges kajákért? A kertészleves első fogásnak tökéletes, de második fogást is szívesen fogyazst az ember, úgyhogy mutatunk is néhány ízletes zöldséges fogást, amiket feltétlenül készíts el!

Tavaszi rizottó

Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta

Fűszeres, csicseriborsós tortillatekercs

www.streetkitchen.hu

Nem véletlenül kapta ezt a nevet ez a leves. Rengeteg friss zöldséggel van tele, ami egy kertész kertjében egészen biztos megterem. De lehet, hogy még a tiédben is! 😀

Hozzávalók

6 főre
3 ek
étolaj
1 db
cukkini
(230 g/db)
200 g
mirelit zöldbab
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 db
paradicsom
(130 g/db)
1 db
krumpli
(170 g/db)
1 szál
sárgarépa
(250 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(150 g/szál)
1.8 l
víz
1 csokor
petrezselyem
só, bors
1 konzerv
tarkabab
(240 g-os kiszerelés)
100 g
eperlevél tészta

A kertészleves elkészítésének első lépése, hogy olajat melegítünk egy fazékban, majd hozzáadjuk a negyedelt, majd 0,5 cm-es szeletekre vágott cukkinit, a zöldbabot, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, az 1 cm-es kockára vágott paradicsomot és krumplit, a 0,5 cm-es karikára vagy mérettől függően, félkörre vágott sárga- és fehérrépát.

Erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon kb. 20 perc alatt készre főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a leszűrt babot és az eperlevél tésztát. Amikor a tészta is megpuhult, finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk a levest.

kerteszleves
Kertészleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Rajongsz a zöldséges kajákért? A kertészleves első fogásnak tökéletes, de második fogást is szívesen fogyazst az ember, úgyhogy mutatunk is néhány ízletes zöldséges fogást, amiket feltétlenül készíts el!

Tavaszi rizottó

Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta

Fűszeres, csicseriborsós tortillatekercs

Ha tetszett a kertészleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése