A kertészleves elkészítésének első lépése, hogy olajat melegítünk egy fazékban, majd hozzáadjuk a negyedelt, majd 0,5 cm-es szeletekre vágott cukkinit, a zöldbabot, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, az 1 cm-es kockára vágott paradicsomot és krumplit, a 0,5 cm-es karikára vagy mérettől függően, félkörre vágott sárga- és fehérrépát.
Erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon kb. 20 perc alatt készre főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a leszűrt babot és az eperlevél tésztát. Amikor a tészta is megpuhult, finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk a levest.

- Elkészítési idő: 45 perc



