Gyors tészták

Ketchupostésztadarálthúsosraguval

Ketchupos tészta darált húsos raguval

Hozzávalók
1 - 2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
4 - 5 ek
étolaj
só, bors
500 g
darált sertéshús
1 ek
2 db
babérlevél
0.5 ek
őrölt fűszerkömény
2 ek
fűszerpaprika
500 ml
alaplé
300 g
szarvacska tészta
1
nagy doboz tejföl
150 g
trappista
1 flakon ketchup a tálaláshoz

Elkészítés

A finomra aprított hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált sertést, és nagy hőfokon zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a majorannát, a babérlevelet, a fűszerköményt és a fűszerpaprikát, majd ráöntjük az alaplevet, és addig forraljuk, amíg az egész be nem sűrűsödik (kb. a negyedére forr vissza).

A szarvacska tésztát kb. 8 perc alatt megfőzzük sós, forrásban lévő vízben. Egy  megfelelő méretű jénaiba (kb.15 x 30cm-es) rétegezzük a tésztát és a ragut úgy, hogy a teteje tésztával fejeződjön be. A kikevert tejföllel megkenjük a tészta tetejét, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 15 percre, ezután megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal, és még 5 percre visszahelyezzük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Tálalásnál annyi ketchuppal esszük, amennyivel nem szégyelljük.

Ketchupos tészta darált húsos raguval

Ezeket is nézd meg:

Serpenyős ketchupos-sajtos melegszendvics

Sheldon Cooper virslis spagettije

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Full egyszerű, full lakossági 90-es évekbeli retró kedvenc :D Gyerekkorom egyik legendás családi étele, de tényleg, ez egy olyan tészta, amit szarvacskából csinált anya, és egy darált húsos raguval rétegezte, tejföllel a tetején össze volt sütve, és azért hívtuk ketchupos tésztának mert irgalmatlan mennyiségű ketchuppal ettük a bátyámmal :D A tejfölös-ketchupos ragu olyan ízkombinációt ad, amit nem lehet elfelejteni, csak egy kifejezés illik ide: childhood memories :D

Hozzávalók

5 - 6 főre
1 - 2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
4 - 5 ek
étolaj
só, bors
500 g
darált sertéshús
1 ek
2 db
babérlevél
0.5 ek
őrölt fűszerkömény
2 ek
fűszerpaprika
500 ml
alaplé
300 g
szarvacska tészta
1
nagy doboz tejföl
150 g
trappista
1 flakon ketchup a tálaláshoz

A finomra aprított hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált sertést, és nagy hőfokon zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a majorannát, a babérlevelet, a fűszerköményt és a fűszerpaprikát, majd ráöntjük az alaplevet, és addig forraljuk, amíg az egész be nem sűrűsödik (kb. a negyedére forr vissza).

A szarvacska tésztát kb. 8 perc alatt megfőzzük sós, forrásban lévő vízben. Egy  megfelelő méretű jénaiba (kb.15 x 30cm-es) rétegezzük a tésztát és a ragut úgy, hogy a teteje tésztával fejeződjön be. A kikevert tejföllel megkenjük a tészta tetejét, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 15 percre, ezután megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal, és még 5 percre visszahelyezzük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Tálalásnál annyi ketchuppal esszük, amennyivel nem szégyelljük.

Ketchupos tészta darált húsos raguval

Ezeket is nézd meg:

Serpenyős ketchupos-sajtos melegszendvics

Sheldon Cooper virslis spagettije

Ha tetszett a Ketchupos tészta darált húsos raguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept