Először a tésztát készítjük el. Nagyon figyeljünk arra, hogy minden alapanyag, amivel dolgozunk, langyos legyen! A növényi tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Brutál fel fog jönni, ha jó az élesztőnk (és miért ne lenne?!). Amikor jó magasra futott, az átszitált liszthez adjuk, majd az összes többi hozzávalót is. A zsiradékot fokozatosan, csak dagasztás közben adjuk hozzá, ettől lesz a tésztánk könnyed! Ha géppel dagasztunk, akkor akár 10 percig is mehet a folyamat, majd amikor késznek ítéljük a homogén tésztánkat, kifordítjuk a tálból a nyújtódeszkánkra, letakarjuk egy tállal, és hagyjuk nőni legalább 15 percig.
A feltétekhez való két fej fokhagymát kevés olívaolajjal meglocsolva alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre.
Következő lépésként a paradicsomos barbecue szószt készítjük el. Mielőtt a finomra vágott hagymáink megpirulnának az olívaolajon, rászórjuk a barna cukrot és hozzátesszük az apróra kockázott zellert. Néhány perc után összeforgatjuk, és tovább pirítjuk a kockákra vágott paradicsommal. Majd, amikor a paradicsom megfőtt, jöhet hozzá a felszeletelt aszalt paradicsom, olajbogyó és kapribogyó, a fűszerek és a barbecue szósz.Néhány perces főzést és kavarást követően hozzáöntjük a paradicsomszószt, és lassú tűzön hagyjuk, hogy összerottyanjon, redukálódjon a szószunk, kb. 8 percig. Végül petrezselymet és bazsalikomot adunk hozzá. Félretesszük, hűlni hagyjuk.

Következhet az édesköményes mártásunk. Első lépésként az apró darabokra vágott édesköményt lepirítjuk az olívaolajon, némi rizssziruppal. Míg pirul, elkészítjük a mártásunk esszenciáját egy aprítóban: beletesszük a hagymát, a friss koriandert, az apróra szeletelt citromfűnádat, a thai bazsalikomot, és a fűszerekkel, illetve a korábban megsütött fokhagymával homogén pasztává turmixoljuk. Miután az édesköményt félig lepirítottuk, hozzáadjuk a pasztát, egy kevés margarint, és az apróra darabolt fenyőmaggal együtt tovább pirítjuk az összetevőket. Néhány perc után, amikor kezd szép színe lenni az édesköménynek, hozzáöntjük a növényi tejszínt, és lassú tűzön tovább rotyogtatjuk a szószunkat. Kb. 10-15 perc főzést követően félretesszük, és hagyjuk hűlni.
Miután a minimális idő letelt, az óriási méretűre dagadt tésztánkat pontosan két egyenlő részre vágjuk. Merthogy két Pompadorót fogunk készíteni (egyiket az egyik, másikat a másik szósszal). Mindegyik darabból körülbelül 4 cm átmérőjű gombócokat gyúrunk.
Fogunk két 18 cm átmérőjű tortaformát, kivajazzuk és kilisztezzük, majd kb. fél cm-es vastagságban kibéleljük a szósszal. Az egyiket az édesköményessel, a másikat a paradicsomossal. Majd amikor ez megvan, elkezdjük pakolgatni a gombóckákat a forma aljára, egyenesen a masszánkba.
Ha ez a réteg megvan, halmozunk még egy adag szószt a gombóckákra. Néhány percet hagyjuk, hadd szokjanak egymáshoz, majd újabb gombócréteg következik, és annyi szószt teszünk a gombóckáink közé, hogy a massza kitöltse a levegős részeket. Ha marad a szószunkból, nem pánikolunk, sőt örülünk, hogy lesz mibe tunkolni másnap.
A tésztagombócok kilátszó tetejeit lekenjük egy kis olvasztott margarinnal, majd további 15 percig kelesztjük. Végül 180 fokra előmelegített, légkeverés nélküli sütőbe toljuk, és kb. 50-55 percig sütjük. Amikor a teteje szép pirosra sült, kitöltünk egy pohár száraz vörösbort, és összekóstoljuk vele a művünket!
