Húsételek

Kijevicsirkemell

Kijevi csirkemell

Hozzávalók
só, bors
4 db
csirkemell
só, bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A fűszervajhoz
150 g
vaj
1 kis csokor
petrezselyem
1 gerezd
fokhagyma
0.25 db
szerecsendió

Elkészítés

A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajra tesszük az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, rányomunk egy fokhagymát, ráreszeljük szerecsendiót, és jó alaposan összegyúrjuk. Négy akkora rudat formálunk belőle, ami belefér a csirkébe, majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

A csirkemelleket óvatosan hosszában félbevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át a végét, hanem kihajtjuk, mint egy szőnyeget. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a megszilárdult fűszervajat, és ráhajtjuk a csirke másik felét. Szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk duplán, tehát 2-szer. Bő, forró, de nem túl forró olajban kb. 5-8 perc alatt kirántjuk, majd fogyasztás előtt hagyjuk hűlni pár percig. Magában, kenyérrel vagy valamilyen tetszőleges körettel fogyasztjuk.

www.streetkitchen.hu

Na jó… ki ne szeretné a kijevi csirkemellet? Kezeket fel! Na látjátok, nincs olyan, aki nem. :D Egyszerűen csak imádni lehet, ahogy a fűszervaj elolvad és konkrétan belesül a húsba. ISTENI! A köret szabadon választható. Én csak a csirkét kérem, köszi. :D

Hozzávalók

4 főre
só, bors
4 db
csirkemell
só, bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A fűszervajhoz
150 g
vaj
1 kis csokor
petrezselyem
1 gerezd
fokhagyma
0.25 db
szerecsendió

A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajra tesszük az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, rányomunk egy fokhagymát, ráreszeljük szerecsendiót, és jó alaposan összegyúrjuk. Négy akkora rudat formálunk belőle, ami belefér a csirkébe, majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

A csirkemelleket óvatosan hosszában félbevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át a végét, hanem kihajtjuk, mint egy szőnyeget. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a megszilárdult fűszervajat, és ráhajtjuk a csirke másik felét. Szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk duplán, tehát 2-szer. Bő, forró, de nem túl forró olajban kb. 5-8 perc alatt kirántjuk, majd fogyasztás előtt hagyjuk hűlni pár percig. Magában, kenyérrel vagy valamilyen tetszőleges körettel fogyasztjuk.

Ha tetszett a Kijevi csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept