A kínai hagymás csirke elkészítéséhez a szezámolajat, a szójaszószt és a rizsecetet egy tálkában elkeverjük. A csirkemellet kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, megszórjuk a keményítővel, majd beletesszük a pácba és legalább 30 percig hagyjuk állni benne.
A cikkekre vágott és „lapjaira” szedett vöröshagymát, valamint a reszelt gyömbért és fokhagymát közepes hőfokon 5 percig dinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a pácból kivett csirkét és a julienne-re vágott répát is. Erős hőfokon 2 percig pirítjuk az egészet, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a páclevet is. Felöntjük a vízzel és 1 perc alatt erős hőfokon összeforraljuk. A kész ragut párolt rizzsel tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk felkarikázott újhagymával és szezámmaggal.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Pihentetés: 30 perc