A klasszik amerikai hamburger elkészítéséhez először a karamellizált hagymához a cukrot elkezdjük karamellizálni egy serpenyőben, meglocsoljuk a vízzel, majd beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott hagymát és addig pirítjuk, amíg kicsit puhul, de még marad egy kis harapása. Ezután félretesszük hűlni.
A szószhoz az uborkákat apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a ketchup, mustár, majonéz kombóval, és a végén whiskyvel ízesítjük.
A darált marhahúst összekeverjük a felolvasztott csontvelővel. Két pogácsát formázunk belőle, majd egy serpenyőben közepesen erős lángon elkezdjük sütni az egyik felét. Közben sózzuk, borsozzuk, megfordítjuk, rászórjuk a cheddart és így sütjük meg a másik oldalát. Egy másik serpenyőben a baconszeleteket ropogósra sütjük.
A megfelezett bucikat vékonyan megkenjük vajjal és picit lepirítjuk mindkét felét. Az alját megkenjük a szósszal, mehet rá a saláta, a cheddaros húspogácsa, majd a karamellizált hagyma. Rátesszük a ropogós baconszeleteket, a tetejére rakunk pár szelet paradicsomot, majd a zsemle tetejét is megkenjük a szósszal, és lezárjuk vele ezt az ízig-vérig amerikai hambit.

- Elkészítési idő: 30 perc
Bírod az amerikai konyhát? Mutatunk még recepteket!
Amerikai proteinpalacsinta túrókrémmel, málnamousse-szal és málnapürével