Húsételek

Klasszikrablóhústejfölöspaprikáskrumplipürével

Klasszik rablóhús tejfölös paprikás krumplipürével

Hozzávalók
800 g
csirkemellfilé
300 g
csiperkegomba
200 g
aprószemű vöröshagyma
300 g
kolozsvári szalonna
2 ek
mustár
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
olívaolaj
fa pálcikák a saslikhoz
A krumplipüréhez
1 kg
felkockázott, főtt krumpli
3 ek
tejföl
2 tk
őrölt pirospaprika
1 csokor
friss petrezselyem
só, bors

Elkészítés
A főtt krumplit egy krumplinyomóval áttörjük,  majd összekeverjük a tejföllel, paprikával, aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk. A nyársakhoz a csirkét és a szalonnát nagy kockákra vágjuk, a gombát és a hagymát elfelezzük. A csirkét összekeverjük a mustárral, sóval, borssal, rányomjuk a fokhagymát.
A fa pálcikákra felhúzzuk a hozzávalókat, ebben a sorrendben: csirke-gomba-szalonna-hagyma-csirke. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és belerakjuk a nyársakat.
Közepes lángon kb. 10 perc alatt minden oldalukat körbepirítjuk, majd egy alufóliával lefedjük és további 5-10 percig sütjük (attól függően, hogy mennyire akarjuk átsütni). Ettől lesz szaftos a végén. A nyársakat a krumplipürével tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A töltött káposztás recept óta nyilvánvalóvá vált, hogy Szabolcs megyéből származom :D Ez azért fontos most, mert lehet, hogy sikerült megint egy olyan receptet hoznom, amit csak nálunk eszünk így :D Mert kb. senki nem hallott még erről a tejfölös, paprikás, petrezselymes krumplipüréről, ami most a körete lett a zseniális, szaftos rablóhúsnak! :D Aki szereti a picit savanykásabb ízeket, mindenképpen próbálja ki hozzá!

Hozzávalók

4 személyre
800 g
csirkemellfilé
300 g
csiperkegomba
200 g
aprószemű vöröshagyma
300 g
kolozsvári szalonna
2 ek
mustár
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
olívaolaj
fa pálcikák a saslikhoz
A krumplipüréhez
1 kg
felkockázott, főtt krumpli
3 ek
tejföl
2 tk
őrölt pirospaprika
1 csokor
friss petrezselyem
só, bors
A főtt krumplit egy krumplinyomóval áttörjük,  majd összekeverjük a tejföllel, paprikával, aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk. A nyársakhoz a csirkét és a szalonnát nagy kockákra vágjuk, a gombát és a hagymát elfelezzük. A csirkét összekeverjük a mustárral, sóval, borssal, rányomjuk a fokhagymát.
A fa pálcikákra felhúzzuk a hozzávalókat, ebben a sorrendben: csirke-gomba-szalonna-hagyma-csirke. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és belerakjuk a nyársakat.
Közepes lángon kb. 10 perc alatt minden oldalukat körbepirítjuk, majd egy alufóliával lefedjük és további 5-10 percig sütjük (attól függően, hogy mennyire akarjuk átsütni). Ettől lesz szaftos a végén. A nyársakat a krumplipürével tálaljuk.

Ha tetszett a Klasszik rablóhús tejfölös paprikás krumplipürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept