A paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, összeforgatjuk az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal, balzsamecettel, 3 evőkanál olívaolajjal, beletépkedjük a bazsalikomot és hagyjuk állni, amíg megpirul a bagett.
A bagettet 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Ezen tálaljuk a paradicsomot.
Klasszikus bruschetta (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20 perc
Még több csodás reggeli, hogy jól induljon a nap! Ebédig nem éheztek meg, akár édesre akár sósra éheztek ébredés után. Bármilyen hihetetlen, van élet a zöldséges frittata -n túl is! 😀
Az egyszerűbb dolgok néha a legjobbak! Ez abszolút igaz a klasszikus olasz bruschettára. Itt a paradicsomszezon, nem érdemes kihagyni!
Hozzávalók
4 főre
300 g
koktélparadicsom
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
balzsamecet
4 ek
olívaolaj
1 csokor
friss bazsalikom
1 db
rusztikus bagett
A paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, összeforgatjuk az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal, balzsamecettel, 3 evőkanál olívaolajjal, beletépkedjük a bazsalikomot és hagyjuk állni, amíg megpirul a bagett.
A bagettet 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Ezen tálaljuk a paradicsomot.
Klasszikus bruschetta (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20 perc
Még több csodás reggeli, hogy jól induljon a nap! Ebédig nem éheztek meg, akár édesre akár sósra éheztek ébredés után. Bármilyen hihetetlen, van élet a zöldséges frittata -n túl is! 😀
Ha tetszett a Klasszikus bruschetta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!