Fantasztikus desszertek

Kókuszkockatorta

Kókuszkocka torta

Hozzávalók
A sütihez
180 g
cukor
100 g
vaj
2 nagy ek
méz
2 db
tojás
200 ml
tej
380 g
liszt
10 g
sütőpor
1 csipet
A mázhoz
100 ml
tej
50 g
étcsoki
2 ek
kakaópor
2 ek
cukor
150 g
kókuszreszelék
A krémhez
100 g
étcsoki
3 ek
kókuszreszelék
100 ml
tejszín
100 g
vaj
80 g
vaj

Elkészítés
A cukrot kikeverjük a vajjal és a mézzel. Hozzákeverjük a tojásokat és a tejet, majd a sütőporral és sóval elkevert liszttel eldolgozzuk. Négyszögletes formába simítjuk a tésztát és 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. A mázhoz a hozzávalókat (a kókuszreszelék kivételével) összemelegítjük és bevonjuk vele a megsült tésztát, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.[caption id="attachment_12156774" align="aligncenter" width="1600"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A krémhez a kókuszreszeléket egy száraz forró serpenyőben 1 perc alatt megpirítjuk. A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük az étcsokit, megvárjuk, hogy felolvadjon és a kókuszreszelékkel együtt csomómentesre keverjük. 30 percre hűtőbe rakjuk, majd robotgéppel kihabosítjuk, végül hozzákeverjük a puha vajat. A tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Hűtőben tároljuk.

www.streetkitchen.hu

A tortákat mindenki szereti. A kókuszkockát is (többnyire) mindenki szereti. Mi pedig gondoltunk egyet, és hogy mindenkit megörvendeztessünk, ötvöztük a kettőt és megalkottuk a tökéletes kókuszkocka torta receptjét! Ja és a legjobb benne, hogy tényleg kocka alakja van!! :D

Hozzávalók

1 20x20 cm-es formához
A sütihez
180 g
cukor
100 g
vaj
2 nagy ek
méz
2 db
tojás
200 ml
tej
380 g
liszt
10 g
sütőpor
1 csipet
A mázhoz
100 ml
tej
50 g
étcsoki
2 ek
kakaópor
2 ek
cukor
150 g
kókuszreszelék
A krémhez
100 g
étcsoki
3 ek
kókuszreszelék
100 ml
tejszín
100 g
vaj
80 g
vaj
A cukrot kikeverjük a vajjal és a mézzel. Hozzákeverjük a tojásokat és a tejet, majd a sütőporral és sóval elkevert liszttel eldolgozzuk. Négyszögletes formába simítjuk a tésztát és 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. A mázhoz a hozzávalókat (a kókuszreszelék kivételével) összemelegítjük és bevonjuk vele a megsült tésztát, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.[caption id="attachment_12156774" align="aligncenter" width="1600"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A krémhez a kókuszreszeléket egy száraz forró serpenyőben 1 perc alatt megpirítjuk. A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük az étcsokit, megvárjuk, hogy felolvadjon és a kókuszreszelékkel együtt csomómentesre keverjük. 30 percre hűtőbe rakjuk, majd robotgéppel kihabosítjuk, végül hozzákeverjük a puha vajat. A tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Hűtőben tároljuk.

Ha tetszett a Kókuszkocka torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept