Megúszós kaják

Kólábansültcsirkeszárny

Kólában sült csirkeszárny

Hozzávalók
15 db
csirkeszárny
500 ml
kóla
2 - 3 tk
kakukkfű
10 ek
méz
3 tk
csípőspaprika-krém
1 tk
keményítő

Elkészítés

A kólában sült csirkeszárny az egyik legmegúszósabb kaja, amit vendégvárás esetén el tudunk képzelni, szóval gyorsan mentsétek le!

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, sózzuk, majd egy tálba tesszük. A kólát, a kakukkfüvet, a mézet és a csípőspaprika-krémet összekeverjük, és ráöntjük a csirkeszárnyakra. Kézzel átkeverjük, „bemasszírozzuk” a húsba a pácot. Lefedjük, és minimum egy, de inkább 2-3 órára – vagy még jobb, ha egy éjszakára – hűtőbe tesszük, hogy a pác jól átjárja a húst. 

A pihentetés után egy tepsibe rakjuk a húst, ráöntjük a páclé felét, alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát, a tepsiben lévő lével meglocsoljuk a szárnyakat, majd 1-2 kanál mézet is csurgatunk még rájuk. A sütés alatt szépen karamellizálódik majd a méz a húson. Visszatesszük a sütőbe fólia nélkül további 25-30 percre, amíg szép aranybarnára sülnek a szárnyak. 

Ha kész, a hús alatt összegyűlt szaftot átszűrjük, majd feltesszük főni. A keményítőt elkeverjük 3-4 evőkanál vízben, és a szafthoz adjuk. Egyet rottyantunk rajta, majd meglocsoljuk vele a szárnyakat. Végül kiszedjük a tepsiből a húst, és már tálalhatjuk is. 

Kólában sült csirkeszárnyak

Ezeket is néz meg:

Zé-féle kólás BBQ szósz és a legfinomabb csirkeszárnyak

Csípős csirkeszárny

www.streetkitchen.hu

A kólában sült csirkeszárnyak szinte bármilyen apropó alkalmával megállják a helyüket. Legyen szó ebédről, vacsoráról vagy csak egy kis délutáni nasiról, esetleg baráti látogatásról. Én simán csak így magában megenném az egész adagot egy Street Kitchen-videó megnézése közben, nasi gyanánt.

Hozzávalók

3 - 4 főre
15 db
csirkeszárny
500 ml
kóla
2 - 3 tk
kakukkfű
10 ek
méz
3 tk
csípőspaprika-krém
1 tk
keményítő

A kólában sült csirkeszárny az egyik legmegúszósabb kaja, amit vendégvárás esetén el tudunk képzelni, szóval gyorsan mentsétek le!

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, sózzuk, majd egy tálba tesszük. A kólát, a kakukkfüvet, a mézet és a csípőspaprika-krémet összekeverjük, és ráöntjük a csirkeszárnyakra. Kézzel átkeverjük, „bemasszírozzuk” a húsba a pácot. Lefedjük, és minimum egy, de inkább 2-3 órára – vagy még jobb, ha egy éjszakára – hűtőbe tesszük, hogy a pác jól átjárja a húst. 

A pihentetés után egy tepsibe rakjuk a húst, ráöntjük a páclé felét, alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát, a tepsiben lévő lével meglocsoljuk a szárnyakat, majd 1-2 kanál mézet is csurgatunk még rájuk. A sütés alatt szépen karamellizálódik majd a méz a húson. Visszatesszük a sütőbe fólia nélkül további 25-30 percre, amíg szép aranybarnára sülnek a szárnyak. 

Ha kész, a hús alatt összegyűlt szaftot átszűrjük, majd feltesszük főni. A keményítőt elkeverjük 3-4 evőkanál vízben, és a szafthoz adjuk. Egyet rottyantunk rajta, majd meglocsoljuk vele a szárnyakat. Végül kiszedjük a tepsiből a húst, és már tálalhatjuk is. 

Kólában sült csirkeszárnyak

Ezeket is néz meg:

Zé-féle kólás BBQ szósz és a legfinomabb csirkeszárnyak

Csípős csirkeszárny

Ha tetszett a Kólában sült csirkeszárny receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept