A szűzpecsenyékről levágjuk a vékony végüket és a kilógó vastagabb részt. Egy hosszú, vékony késsel kb. 2 cm átmérőnyi lyukat vágunk a közepükbe, hogy bele tudjuk majd nyomni a tölteléket.
A kivágott húst felkockázzuk, egy tálban összekeverjük a darált hússal, az apróra vágott szalonnával, a fokhagymával, a fűszerekkel, a sóval, borssal, majd a masszát egy habzsákba kanalazzuk.
A húsokat két irányból megtöltjük, és úgy tekerjük körbe a sonkával, hogy a két végüket lezárjuk, így a töltelék nem tud kisülni belőlük. Egy mélyebb tepsibe öntjük a vizet és az olajat, belefektetjük a szűzpecsenyéket, majd 160 fokra előmelegített sütőben 1 órát, utána 200 fokon még 20 percig sütjük őket.
A szaftból érdemes pecsenyelevet készíteni, ehhez a folyadékot egy lábasba öntjük, és kevés keményítővel beforraljuk.
A tisztított burgonyát 3 mm széles csíkokra vágjuk, 200 fokos olajban pirosra sütjük, ezzel tálaljuk a felszeletelt töltött húst.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 1 óra 20 perc
