Street Kitchen

Kolbászmorzsássültkrumpliremuláddalésfetával

Kolbászmorzsás sült krumpli remuláddal és fetával

Hozzávalók
A kolbászmorzsához
100 g
szárazkolbász
1 ek
olaj
A remuládhoz
100 g
tejföl
50 g
majonéz
10 g
mustár
1 tk
porcukor
1 szál
újhagyma
2 db
savanyú uborka
A krumplihoz
400 g
fagyasztott steakburgonya
kb. 600 ml olaj a sütéshez
A tálaláshoz
80 g
feta sajt

Elkészítés

A kolbászmorzsához a kolbászt felkarikázzuk, és kevés olajon, közepes lángon kb. 4 perc alatt kisütjük a zsírját, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, egy konyhai aprítógépbe tesszük, és morzsás állagúra zúzzuk.

A remuládhoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a porcukrot, sózzuk, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott újhagymát és az apró kockákra vágott uborkát, és alaposan elkeverjük.

A krumplit forró, 180-190 fokos olajban megsütjük, majd szintén egy konyhai papírtörlőre szedjük. Tálaláskor zsírpapírra szedjük a krumplit, megszórjuk a kolbászmorzsával, és rámorzsoljuk a fetát, majd a mártással kínáljuk.

Kolbászmorzsás sült krumpli remuláddal és fetával
Kolbászmorzsás sült krumpli remuláddal és fetával
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Sütési idő: 10 perc
  • Összesen: 15 perc

www.streetkitchen.hu

Rád tört a nassolhatnék, de nincs kedved nekiállni valami szuper SK-s sütinek, inkább beéred valami sóssal, ami pikk-pakk elkészül? Íme! Persze köretként is kiváló egy jó steak mellé.

Hozzávalók

2 főre
A kolbászmorzsához
100 g
szárazkolbász
1 ek
olaj
A remuládhoz
100 g
tejföl
50 g
majonéz
10 g
mustár
1 tk
porcukor
1 szál
újhagyma
2 db
savanyú uborka
A krumplihoz
400 g
fagyasztott steakburgonya
kb. 600 ml olaj a sütéshez
A tálaláshoz
80 g
feta sajt

A kolbászmorzsához a kolbászt felkarikázzuk, és kevés olajon, közepes lángon kb. 4 perc alatt kisütjük a zsírját, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, egy konyhai aprítógépbe tesszük, és morzsás állagúra zúzzuk.

A remuládhoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a porcukrot, sózzuk, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott újhagymát és az apró kockákra vágott uborkát, és alaposan elkeverjük.

A krumplit forró, 180-190 fokos olajban megsütjük, majd szintén egy konyhai papírtörlőre szedjük. Tálaláskor zsírpapírra szedjük a krumplit, megszórjuk a kolbászmorzsával, és rámorzsoljuk a fetát, majd a mártással kínáljuk.

Kolbászmorzsás sült krumpli remuláddal és fetával
Kolbászmorzsás sült krumpli remuláddal és fetával
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Sütési idő: 10 perc
  • Összesen: 15 perc

Ha tetszett a Kolbászmorzsás sült krumpli remuláddal és fetával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept