Brutális kaják

Kolbászos-lecsóstarhonya

Kolbászos-lecsós tarhonya

Hozzávalók
A lecsóhoz (kb. 750 g-hoz)
1.5 ek
sertészsír
215 g
hagyma
2 - 3 gerezd
fokhagyma
200 g
paprika
425 g
paradicsom
só, bors
A tarhonyához
500 g
füstölt félszáraz kolbász
(csípős vagy csemege)
600 g
házi tarhonya
2 l
csirkealaplé vagy víz
só, bors
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
kenyér
savanyúság

Elkészítés

A lecsóhoz a zsíron a szeletelt hagymát, fokhagymát és paprikát magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg össze nem estek és meg nem főttek a zöldségek. Ha szükséges, kevés vizet öntünk rá mindig. 

A kolbászt felkarikázzuk, majd lepirítjuk a zsíron, hogy kiengedje a saját zsírját is, aztán egy szűrőkanállal eltávolítjuk, és félretesszük. A kiolvadt kolbászzsíron sötétebb aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük az alaplével vagy vízzel. Visszatesszük a kolbászt a tarhonyára, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és közepes rotyogtatás mellett néha megkavarva készre főzzük (ha nem főtt meg, teszünk még hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet). Hozzáöntjük az elkészült lecsót, rátesszük az aprított petrezselymet, elkeverjük, és kóstolás után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kenyérrel és savanyúsággal is fogyaszthatjátok, úgy az igazi.

Kolbászos-lecsós tarhonya

www.streetkitchen.hu

Egyszerű, de annál magyarosabb receptet hoztam nektek, ami nálunk óriási kedvenc a családban - jó csípősen, persze, ha nem bírjátok, akkor csak cseréljétek ki a kolbászt csemegére.

Hozzávalók

6 főre
A lecsóhoz (kb. 750 g-hoz)
1.5 ek
sertészsír
215 g
hagyma
2 - 3 gerezd
fokhagyma
200 g
paprika
425 g
paradicsom
só, bors
A tarhonyához
500 g
füstölt félszáraz kolbász
(csípős vagy csemege)
600 g
házi tarhonya
2 l
csirkealaplé vagy víz
só, bors
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
kenyér
savanyúság

A lecsóhoz a zsíron a szeletelt hagymát, fokhagymát és paprikát magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg össze nem estek és meg nem főttek a zöldségek. Ha szükséges, kevés vizet öntünk rá mindig. 

A kolbászt felkarikázzuk, majd lepirítjuk a zsíron, hogy kiengedje a saját zsírját is, aztán egy szűrőkanállal eltávolítjuk, és félretesszük. A kiolvadt kolbászzsíron sötétebb aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük az alaplével vagy vízzel. Visszatesszük a kolbászt a tarhonyára, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és közepes rotyogtatás mellett néha megkavarva készre főzzük (ha nem főtt meg, teszünk még hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet). Hozzáöntjük az elkészült lecsót, rátesszük az aprított petrezselymet, elkeverjük, és kóstolás után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kenyérrel és savanyúsággal is fogyaszthatjátok, úgy az igazi.

Kolbászos-lecsós tarhonya

Ha tetszett a Kolbászos-lecsós tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept