Brutális kaják

Kölesrizottó

Kölesrizottó

Hozzávalók
50 g
paprikás kolbász
2 ek
olívaolaj
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
250 g
köles
2 tk
sűrített paradicsom
100 ml
fehérbor
1 l
alaplé vagy víz
200 g
fagyasztott zöldborsó
100 ml
passata
30 g
parmezán
1 kis csokor
friss bazsalikom
50 g
vaj

Elkészítés
A felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk, kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olívaolajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a kölest, a paradicsompürét és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a borral és lassú tűzön kavargatjuk, mintha egy rizottót csinálnánk.
Ha felszívta a bort, merőkanalanként adagaljuk hozzá az alaplevet, amíg meg nem puhul. Kb. ha a felénél járunk, beleöntjük a borsót, a passatát, sózzuk, borsozzuk. Ha az összes alaplevet felvette, elzárjuk, belerakjuk a vajat és belereszeljük a parmezánt. Durvára vágott bazsalikomot is szórunk bele. Az előzőleg megpirított kolbászt apróra vágjuk és ezzel megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Egyre trendibb alapanyag a köles, ami teljesen érthető, hiszen gluténmentes. Próbáljátok ki rizottóként, felturbózva jó fajta paprikás kolbásszal. Isteni! :P

Hozzávalók

3 - 4 személyre
50 g
paprikás kolbász
2 ek
olívaolaj
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
250 g
köles
2 tk
sűrített paradicsom
100 ml
fehérbor
1 l
alaplé vagy víz
200 g
fagyasztott zöldborsó
100 ml
passata
30 g
parmezán
1 kis csokor
friss bazsalikom
50 g
vaj
A felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk, kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olívaolajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a kölest, a paradicsompürét és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a borral és lassú tűzön kavargatjuk, mintha egy rizottót csinálnánk.
Ha felszívta a bort, merőkanalanként adagaljuk hozzá az alaplevet, amíg meg nem puhul. Kb. ha a felénél járunk, beleöntjük a borsót, a passatát, sózzuk, borsozzuk. Ha az összes alaplevet felvette, elzárjuk, belerakjuk a vajat és belereszeljük a parmezánt. Durvára vágott bazsalikomot is szórunk bele. Az előzőleg megpirított kolbászt apróra vágjuk és ezzel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Kölesrizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept