Olcsó ételek és receptek

Köménymagostojásleves

Köménymagos tojásleves

Hozzávalók
20 g
sertészsír
1 tk
egész kömény
3 db
babérlevél
40 g
finomliszt
1 mk
fűszerpaprika
1.2 l
víz
2 ek
10%-os ételecet
6 db
tojás

Elkészítés

A köménymagos tojásleves elkészítését azzal kezdjük, hogy zsírt melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a köményt és a babérlevelet, és közepes hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük és 1 percig pirítjuk – igazából egy rántást készítünk.

Miután megpirult a liszt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, 3-4 részletben felöntjük a vízzel, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, hozzáadjuk az ecetet és közepes hőfokon 5 percig főzzük. 2 tojást felverünk és óvatosan belecsurgatjuk a levesbe, de ne keverjük agyon! A megmaradt tojásokat egyesével hozzáadjuk a leveshez, forrástól számítva további 3 perc alatt készre főzzük és már tálalhatjuk is. 

Köménymagos tojásleves recept
Köménymagos tojásleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A köménymag a megosztó alapanyagok közé tartozik: van, aki imádja és van, aki hallani sem akar róla. Ha te is az előbbiek táborába tartozol, akkor a köménymagos tojásleves után próbáld ki ezeket az ínycsiklandó köménymagos kajákat is:

Alföldi zsíros pogácsa

Krumplilepény marinált citrommal

Klasszik köményes káposztasaláta

www.streetkitchen.hu

Egy régi klasszikus, amit személy szerint én kifejezetten imádtam. Jó ecetesen, kenyérrel – amit nem mellé ettem, hanem beletépkedtem mindig, és a mai napig is így (t)eszek.

Hozzávalók

4 főre
20 g
sertészsír
1 tk
egész kömény
3 db
babérlevél
40 g
finomliszt
1 mk
fűszerpaprika
1.2 l
víz
2 ek
10%-os ételecet
6 db
tojás

A köménymagos tojásleves elkészítését azzal kezdjük, hogy zsírt melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a köményt és a babérlevelet, és közepes hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük és 1 percig pirítjuk – igazából egy rántást készítünk.

Miután megpirult a liszt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, 3-4 részletben felöntjük a vízzel, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, hozzáadjuk az ecetet és közepes hőfokon 5 percig főzzük. 2 tojást felverünk és óvatosan belecsurgatjuk a levesbe, de ne keverjük agyon! A megmaradt tojásokat egyesével hozzáadjuk a leveshez, forrástól számítva további 3 perc alatt készre főzzük és már tálalhatjuk is. 

Köménymagos tojásleves recept
Köménymagos tojásleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A köménymag a megosztó alapanyagok közé tartozik: van, aki imádja és van, aki hallani sem akar róla. Ha te is az előbbiek táborába tartozol, akkor a köménymagos tojásleves után próbáld ki ezeket az ínycsiklandó köménymagos kajákat is:

Alföldi zsíros pogácsa

Krumplilepény marinált citrommal

Klasszik köményes káposztasaláta

Ha tetszett a Köménymagos tojásleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept