A meggyet leszárazzuk, átmossuk és átválogatjuk, hogy csak a szép, egészséges szemek maradjanak. Alaposan megmossuk és amennyire lehet, le is szárítjuk.
A befőttesüvegeket csírátlanítjuk, ehhez a legbiztosabb módszer, ha az üvegeket és a kupakokat is forrásban lévő vízbe tesszük 5 percre, majd egy csipesszel kivesszük és egy tiszta konyharuhával lefedett tálcán hagyjuk megszáradni.
A meggyszemeket elkezdjük rétegezni az üvegekbe a cukorral, és amikor megtelt az üveg, felöntjük annyi konyakkal, hogy ellepje.
Rázárjuk a kupakot, és 5 percre egy gyöngyöző vízzel teli fazékba tesszük, amit le is fedünk, majd óvatosan kiemeljük az üvegeket és konyharuhába bugyolálva hagyjuk teljesen kihűlni.
Innentől már csak annyi dolgunk van, hogy várjunk legalább egy hónapot, hogy alaposan összeérjen az üvegek tartalma. Azután feldobhatunk vele bármilyen süteményt, kókuszgolyót, tortát, csak arra vigyázzunk, hogy a gyümölcs jócskán magába szívta az alkoholt.
Konyakosmeggy
Érdemes a meggyszezonban nemcsak lekvárt és befőttet, hanem pár üveg házi konyakos meggyet is elrakni. Szuperül fel lehet vele dobni a tortákat és a pohárkrémeket, csak aztán vigyázzatok, ez tényleg konyakos! ;)
A konyakos meggy igazi retró klasszikus, ami újra hódít a házi kamrákban. Nemcsak mutatós üvegben eltéve, hanem tortákhoz, pohárkrémekhez és kókuszgolyókhoz is zseniális. A meggy savanykás frissessége és a konyak aromája tökéletes párost alkot – de csak óvatosan vele, mert tényleg ütős!
Hozzávalók
Elkészítés
A meggyet leszárazzuk, átmossuk és átválogatjuk, hogy csak a szép, egészséges szemek maradjanak. Alaposan megmossuk és amennyire lehet, le is szárítjuk.
A befőttesüvegeket csírátlanítjuk, ehhez a legbiztosabb módszer, ha az üvegeket és a kupakokat is forrásban lévő vízbe tesszük 5 percre, majd egy csipesszel kivesszük és egy tiszta konyharuhával lefedett tálcán hagyjuk megszáradni.
A meggyszemeket elkezdjük rétegezni az üvegekbe a cukorral, és amikor megtelt az üveg, felöntjük annyi konyakkal, hogy ellepje.
Rázárjuk a kupakot, és 5 percre egy gyöngyöző vízzel teli fazékba tesszük, amit le is fedünk, majd óvatosan kiemeljük az üvegeket és konyharuhába bugyolálva hagyjuk teljesen kihűlni.
Innentől már csak annyi dolgunk van, hogy várjunk legalább egy hónapot, hogy alaposan összeérjen az üvegek tartalma. Azután feldobhatunk vele bármilyen süteményt, kókuszgolyót, tortát, csak arra vigyázzunk, hogy a gyümölcs jócskán magába szívta az alkoholt.
SK-tipp: el lehet készíteni rummal is, a technika pontosan ugyanaz, és pluszpont, hogy a rum fűszeres íze nagyon passzol a meggy savasságához.

Ez a házi finomság nemcsak desszertekhez remek kiegészítő, de ajándéknak is szuperül működik, hiszen kevés dolog mutat jobban egy szépen felcímkézett üvegben, mint a rubinvörös konyakos meggy. Csak legyen türelmünk kivárni azt az egy hónapot, amíg igazán összeérnek az ízek!
Nemcsak a konyakos meggy jó befőttként, hanem más szezonális finomságok is:
Ha tetszett a Konyakos meggy receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!