Hirdetés
Bespájzolva

Szilvabefőtt

Hozzávalók

2
üveghez
+
600 ml víz
300 g cukor
1 kg szilva
3 db fahéjrúd
10 szem szegfűszeg
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szilvabefőtt

Ezzel az eljárással és mennyiségekkel egyébként nemcsak szilvát, hanem bármilyen más befőttet elkészíthettek. Bátran kísérletezgessetek a fűszerekkel és gyümölcsökkel, mert a téli cidriben csodás érzés lesz levenni a kamrapolcról a saját befőtteket, egy-egy hús vagy épp desszert mellé!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
üveghez
+
600 ml víz
300 g cukor
1 kg szilva
3 db fahéjrúd
10 szem szegfűszeg
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük. A szilvákat elfelezzük (ha nagyon nagyok, negyedeljük), kiszedjük a magjait, és sterilizált (átmosott és forró vízzel átöblített) üvegekbe rakosgatjuk. Mellérakjuk a fahéjrudakat és a szegfűszegeket is. Felöntjük a cukorsziruppal a befőttesüvegeket, rakunk rájuk 1-1 fóliadarabot. Egy lábasba teszünk egy rácsot vagy egy fémtálat, rárakjuk az üvegeket, felöntjük ¾-ig vízzel, és felforraljuk. Mikor felforrt, közepes lángon 15 percig főzzük a befőttet, majd körbetekergetjük őket egy törülközővel, és így hagyjuk kihűlni.

Szilvabefőtt

Ha tetszett a szilvabefőtt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások