Pizza

Koreaizöldségpizza

Koreai zöldségpizza

Hozzávalók
1 db
cukkini
(200 g/db)
0.5 db
édesburgonya
(200 g/db)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 szál
újhagyma
1 db
friss chilipaprika
195 g
finomliszt
2 tk
sütőpor
1 tk
1.5 tk
fekete só
1 tk
kurkuma
40 g
keményítő
bors
355 ml
langyos víz
4 ek
étolaj a sütéshez
A mártogatóshoz
2 ek
szójaszósz
1 ek
almaecet
1 tk
kristálycukor
1 ek
szezámolaj
1 ek
szezámmag
1 ek
chilipaszta
1 ek
paradicsompüré
2 ek
víz
1
cm friss gyömbér
1 gerezd
fokhagyma

Elkészítés

Így készül a koreai zöldségpizza.

A koreai zöldségpizzához a cukkinit, az édesburgonyát, a répát és a vöröshagymát vékony csíkokra aprítjuk. Az újhagymát és a chilipaprikát pedig vékony karikákra vágjuk. 

Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a kétféle sót, a kurkumát, a keményítőt, a borsot és a vizet. Habverővel csomómentesre keverjük, és összeforgatjuk a zöldségeket az előzőleg kikevert palacsintatésztával.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a zöldséges palacsintamix felét belekanalazzuk a serpenyőbe, elsimítjuk, és közepesen alacsony lángon 10 percig sütjük. Fogunk egy másik serpenyőt, ráhelyezzük annak a tetejére, amiben a zöldségpizza sül, és egy határozott mozdulattal megfordítjuk. Ezután a másik oldalát is sütjük kb. 10 percig, majd kicsúsztatjuk egy nagy tálcára. A maradék tésztával megismételjük ugyanezt. .

Amíg a pizza sül, a mártogatós összetevőit kikeverjük a reszelt gyömbérrel és fokhagymával. Ezzel el is készültünk, a kész koreai pizzát szeletelés után mártogathatjuk is a szószba.

koreai-zoldsegpizza-1
Koreai zöldségpizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

Egy újabb lapcsánka, beré, tócsni… vaaaaagy pizza is lehet akár! A mérete alapján legalábbis! Egészséges és nagyon finom!

Hozzávalók

2 db pizzához
1 db
cukkini
(200 g/db)
0.5 db
édesburgonya
(200 g/db)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 szál
újhagyma
1 db
friss chilipaprika
195 g
finomliszt
2 tk
sütőpor
1 tk
1.5 tk
fekete só
1 tk
kurkuma
40 g
keményítő
bors
355 ml
langyos víz
4 ek
étolaj a sütéshez
A mártogatóshoz
2 ek
szójaszósz
1 ek
almaecet
1 tk
kristálycukor
1 ek
szezámolaj
1 ek
szezámmag
1 ek
chilipaszta
1 ek
paradicsompüré
2 ek
víz
1
cm friss gyömbér
1 gerezd
fokhagyma

Így készül a koreai zöldségpizza.

A koreai zöldségpizzához a cukkinit, az édesburgonyát, a répát és a vöröshagymát vékony csíkokra aprítjuk. Az újhagymát és a chilipaprikát pedig vékony karikákra vágjuk. 

Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a kétféle sót, a kurkumát, a keményítőt, a borsot és a vizet. Habverővel csomómentesre keverjük, és összeforgatjuk a zöldségeket az előzőleg kikevert palacsintatésztával.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a zöldséges palacsintamix felét belekanalazzuk a serpenyőbe, elsimítjuk, és közepesen alacsony lángon 10 percig sütjük. Fogunk egy másik serpenyőt, ráhelyezzük annak a tetejére, amiben a zöldségpizza sül, és egy határozott mozdulattal megfordítjuk. Ezután a másik oldalát is sütjük kb. 10 percig, majd kicsúsztatjuk egy nagy tálcára. A maradék tésztával megismételjük ugyanezt. .

Amíg a pizza sül, a mártogatós összetevőit kikeverjük a reszelt gyömbérrel és fokhagymával. Ezzel el is készültünk, a kész koreai pizzát szeletelés után mártogathatjuk is a szószba.

koreai-zoldsegpizza-1
Koreai zöldségpizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Koreai zöldségpizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept