Köretek

Körtéspároltkáposzta

Körtés párolt káposzta

Hozzávalók
120 g
kristálycukor
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
1 fej
lila káposzta
(1 kg/fej)
só, bors
1 - 2 tk
őrölt kömény
1 rúd
fahéj
30 ml
10%-os ecet
200 ml
körtelé
3 db
körte
(100 g/db)

Elkészítés

A körtés párolt káposztához elsőként egy lábosban, közepes hőmérsékleten cukrot karamellizálunk. Ahogy elérte a cukor az arany színt, mehet is rá a félfőre vágott vöröshagyma és a vékonyra szelt lila káposzta. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és beletesszük a fahéjrudat is, és fedő alatt elkezdjük párolni a káposztát. Addig főzzük, amíg el nem párolog szinte az összes kiereszett leve és megpuhul a káposzta. Ekkor hozzáadjuk az ecetet, a körtelevet és a cikkekre vágott körtét, és még 10 percig pároljuk. Tálalhatjuk sült kacsa- vagy libacomb, netán egészben konfitált tarja mellé is. 

kortes-parolt-kaposzta
Körtés párolt káposzta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Főzési idő: 30-40 perc

A körtés párolt káposzta olyan köret, ami azt üzeni: most nem csak kutyafuttában ütöttetek össze valami. Ha legközelebb a rizs vagy a burgonyapüré helyett valami fullosabb köretre vágytok, érdemes csekkolnotok ezeket a recepteket is:

Sütőtökös-diós quinoasaláta

Füstölt sajtos karfiolkrokett zöldfűszeres majonézzel

Spenótos gombasaláta

www.streetkitchen.hu

Sültek mellé az egyik legjobb köret a téli időszakban a párolt káposzta. Hogyha fel akarjátok kissé dobni, próbáljátok ki ezt a körtés verziót!

Hozzávalók

4 főre
120 g
kristálycukor
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
1 fej
lila káposzta
(1 kg/fej)
só, bors
1 - 2 tk
őrölt kömény
1 rúd
fahéj
30 ml
10%-os ecet
200 ml
körtelé
3 db
körte
(100 g/db)

A körtés párolt káposztához elsőként egy lábosban, közepes hőmérsékleten cukrot karamellizálunk. Ahogy elérte a cukor az arany színt, mehet is rá a félfőre vágott vöröshagyma és a vékonyra szelt lila káposzta. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és beletesszük a fahéjrudat is, és fedő alatt elkezdjük párolni a káposztát. Addig főzzük, amíg el nem párolog szinte az összes kiereszett leve és megpuhul a káposzta. Ekkor hozzáadjuk az ecetet, a körtelevet és a cikkekre vágott körtét, és még 10 percig pároljuk. Tálalhatjuk sült kacsa- vagy libacomb, netán egészben konfitált tarja mellé is. 

kortes-parolt-kaposzta
Körtés párolt káposzta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Főzési idő: 30-40 perc

A körtés párolt káposzta olyan köret, ami azt üzeni: most nem csak kutyafuttában ütöttetek össze valami. Ha legközelebb a rizs vagy a burgonyapüré helyett valami fullosabb köretre vágytok, érdemes csekkolnotok ezeket a recepteket is:

Sütőtökös-diós quinoasaláta

Füstölt sajtos karfiolkrokett zöldfűszeres majonézzel

Spenótos gombasaláta

Ha tetszett a Körtés párolt káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept