A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd közepes láng felett, folyamatosan kevergetve pudingot főzünk belőle. Ha kész, félrerakjuk hűlni.
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a sárgáját pedig a cukor másik felével kihabosítjuk, majd mehet bele a tej és az olaj is. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a sárgájás részhez adjuk, majd fellazítjuk a fehérjehab felével. Végül óvatosan beleforgatjuk a hab másik felét is.
A tésztát egy kb. 32x20 cm-es formába simítjuk, és foltokban belerakjuk a vaníliapudingot. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd még melegen rákenjük a kétféle cukorral elkevert tejfölt.
