Húsételek

Krémsajtosspenótoscsirkekaramellizáltzöldbabosrizzsel

Krémsajtos spenótos csirke karamellizált zöldbabos rizzsel

Hozzávalók
500 g
csirkemell
50 g
friss spenót
200 g
krémsajt
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
kis darab szerecsendió
2 ek
frissen reszelt parmezán
3 ek
olívaolaj
A rizshez
125 g
rizs
250 ml
forró víz
1 tk
olaj
100 g
fagyasztott zöldbab
1 fej
vöröshagyma

Elkészítés

A krémesajtos spenótos csirke elkészítését a körettel kezdjük. A rizshez egy edényben felmelegítjük az olajat, rádobjuk a rizst és megvárjuk amíg kifehéredik. Ezután öntjük bele a forró vizet, sózzuk és belekeverjük a fagyasztott babot. Felforraljuk, majd lefedjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg majdnem felszívja az összes vizet. Ezután elzárjuk és lefedve hagyjuk 10 percet állni, így nem lesz ragacsos.

A csirkemellet szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon magas hőfokon hirtelen lepirítjuk mindkét oldalát, hogy színt kapjon. Az elősütött csirkét egy tepsire tesszük. A visszamaradt szaftra teszünk még egy evőkanál olajat és lassú tűzön elkezdjük karamellizálni a vékony szeletekre vágott hagymát. Kb. 10 perc alatt barnás színt kap, akkor jó. Erre tesszük rá a babos rizst és összekeverjük.

Egy gyorsforralóban vizet forralunk és 1-2 másodpercre beledobjuk a spenótot, majd leszűrjük. A krémsajtba keverjük a zúzott fokhagymát, borsot és megkenjük az elősütött csirkemellszeleteket vele. Erre jöhet egy kevés a blansírozott spenótból. Megszórjuk a parmezánnal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A hagymás-zöldbabos rizzsel tálaljuk.

kremsajtos-spenotos-csirke-karamellizalt-zoldbabos-rizzsel-2
Krémsajtos spenótos csirke karamellizált zöldbabos rizzsel (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

A Spenótos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A csirke-rizs kombó is lehet egy picit izgi, ha feldobjátok egy-két egyszerű alapanyaggal. Ebben a receptben a spenóté és a krémsajté a főszerep, na és persze a karamellizált hagymáé. Szerintem ne is húzzátok tovább az időt, hogy kitaláljátok a mai menüt, mert ez az a recept! :P

Hozzávalók

2 személyre
500 g
csirkemell
50 g
friss spenót
200 g
krémsajt
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
kis darab szerecsendió
2 ek
frissen reszelt parmezán
3 ek
olívaolaj
A rizshez
125 g
rizs
250 ml
forró víz
1 tk
olaj
100 g
fagyasztott zöldbab
1 fej
vöröshagyma

A krémesajtos spenótos csirke elkészítését a körettel kezdjük. A rizshez egy edényben felmelegítjük az olajat, rádobjuk a rizst és megvárjuk amíg kifehéredik. Ezután öntjük bele a forró vizet, sózzuk és belekeverjük a fagyasztott babot. Felforraljuk, majd lefedjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg majdnem felszívja az összes vizet. Ezután elzárjuk és lefedve hagyjuk 10 percet állni, így nem lesz ragacsos.

A csirkemellet szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon magas hőfokon hirtelen lepirítjuk mindkét oldalát, hogy színt kapjon. Az elősütött csirkét egy tepsire tesszük. A visszamaradt szaftra teszünk még egy evőkanál olajat és lassú tűzön elkezdjük karamellizálni a vékony szeletekre vágott hagymát. Kb. 10 perc alatt barnás színt kap, akkor jó. Erre tesszük rá a babos rizst és összekeverjük.

Egy gyorsforralóban vizet forralunk és 1-2 másodpercre beledobjuk a spenótot, majd leszűrjük. A krémsajtba keverjük a zúzott fokhagymát, borsot és megkenjük az elősütött csirkemellszeleteket vele. Erre jöhet egy kevés a blansírozott spenótból. Megszórjuk a parmezánnal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A hagymás-zöldbabos rizzsel tálaljuk.

kremsajtos-spenotos-csirke-karamellizalt-zoldbabos-rizzsel-2
Krémsajtos spenótos csirke karamellizált zöldbabos rizzsel (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a krémsajtos spenótos csirke karamellizált zöldbabos rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése