A krémesajtos spenótos csirke elkészítését a körettel kezdjük. A rizshez egy edényben felmelegítjük az olajat, rádobjuk a rizst és megvárjuk amíg kifehéredik. Ezután öntjük bele a forró vizet, sózzuk és belekeverjük a fagyasztott babot. Felforraljuk, majd lefedjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg majdnem felszívja az összes vizet. Ezután elzárjuk és lefedve hagyjuk 10 percet állni, így nem lesz ragacsos.
A csirkemellet szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon magas hőfokon hirtelen lepirítjuk mindkét oldalát, hogy színt kapjon. Az elősütött csirkét egy tepsire tesszük. A visszamaradt szaftra teszünk még egy evőkanál olajat és lassú tűzön elkezdjük karamellizálni a vékony szeletekre vágott hagymát. Kb. 10 perc alatt barnás színt kap, akkor jó. Erre tesszük rá a babos rizst és összekeverjük.
Egy gyorsforralóban vizet forralunk és 1-2 másodpercre beledobjuk a spenótot, majd leszűrjük. A krémsajtba keverjük a zúzott fokhagymát, borsot és megkenjük az elősütött csirkemellszeleteket vele. Erre jöhet egy kevés a blansírozott spenótból. Megszórjuk a parmezánnal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A hagymás-zöldbabos rizzsel tálaljuk.





