Megúszós kaják

Krumplispalacsinta

Krumplis palacsinta

Hozzávalók
1 kg
burgonya
só, bors
350 g
finomliszt
10 ml
étolaj + a sütéshez
200 ml
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
snidling

Elkészítés

A krumplis palacsintához a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és krumplinyomóval összezúzzuk.

Hagyjuk, hogy kicsit kihűljön, majd ha szükséges, sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet és egy kevés olajat, aztán alaposan összegyúrjuk.

A kész masszából 100 g-os golyókat formázunk, ezeket amerikai palacsinta méretűre kilapítjuk és kevés olajon, közepes lángon megsütjük őket. Akkor jók a palacsinták, ha szép aranybarna foltosak. Érdemes alacsonyabb lángon tovább sütni, hogy biztosan átsüljenek.

A tejfölt kikeverjük a reszelt fokhagymával, sóval, borssal és aprított snidlinggel, majd ebbe tunkoljuk a krumplis palkókat.

krumplis-palacsinta
Krumplis palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A krumplis palacsintáról eszedbe jutott mennyire imádod a különböző palacsintákat? Szerencsére bőven akad még nálunk recept erre a kajára vonatkozóan! Legyen édes vagy éppen sós változat, ránk abszlút számíthatsz! Csekkold ezeket az ételeket is, biztosan találsz még köztük kedvedre valót!

Hortobágyi vegán palacsinta

Almalekváros palacsinta

Rátkai palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb krumplispalacsinta-recept szerintem nincs. Tökéletes minden étkezéshez, főleg, ha van mellé egy fokhagymás-snidlinges tunkoló is.

pictogram

Vega

Hozzávalók

12 darab
1 kg
burgonya
só, bors
350 g
finomliszt
10 ml
étolaj + a sütéshez
200 ml
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
snidling

A krumplis palacsintához a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és krumplinyomóval összezúzzuk.

Hagyjuk, hogy kicsit kihűljön, majd ha szükséges, sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet és egy kevés olajat, aztán alaposan összegyúrjuk.

A kész masszából 100 g-os golyókat formázunk, ezeket amerikai palacsinta méretűre kilapítjuk és kevés olajon, közepes lángon megsütjük őket. Akkor jók a palacsinták, ha szép aranybarna foltosak. Érdemes alacsonyabb lángon tovább sütni, hogy biztosan átsüljenek.

A tejfölt kikeverjük a reszelt fokhagymával, sóval, borssal és aprított snidlinggel, majd ebbe tunkoljuk a krumplis palkókat.

krumplis-palacsinta
Krumplis palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A krumplis palacsintáról eszedbe jutott mennyire imádod a különböző palacsintákat? Szerencsére bőven akad még nálunk recept erre a kajára vonatkozóan! Legyen édes vagy éppen sós változat, ránk abszlút számíthatsz! Csekkold ezeket az ételeket is, biztosan találsz még köztük kedvedre valót!

Hortobágyi vegán palacsinta

Almalekváros palacsinta

Rátkai palacsinta

Ha tetszett a Krumplis palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept