Az elkészítéséhez először a tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd elkészítjük hozzá a pácot, amihez összekeverjük a zúzott fokhagymát, az olvasztott zsírt, a fűszerpaprikát, a köményt, majd a darált paprikát is.
A pácba beleforgatjuk a húst, és legalább 1 óráig hagyjuk benne állni, de a legjobban akkor járunk, ha egész éjszakára a hűtőbe rakjuk.
Egy serpenyőben, közepes erős lángon felmelegítjük az olajat, a húsok mindkét oldalát barnára pirítjuk benne, majd egy közepes méretű tepsibe pakoljuk őket.
A hagymát félkarikákra vágjuk, és ugyanebben a serpenyőben, a fennmaradó olajon, 3-4 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd ezt is a húsra halmozzuk.
Ha maradt a pácból a tálban, akkor ezt is ráönthetjük a hagymás húsra, majd lefedve betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 40 percig sütjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk, én most steak burgonyát választottam hozzá.
Lacipecsenye
Nevezhetnénk László pecsenyének is, de mivel biztosan hamar megkedveljük, nyugodtan tegezhetjük.
A lacipecsenye igazi retró klasszikus, amit a legtöbben valószínűleg valamilyen vásári bódé, strandbüfé vagy falunap illatfelhőjéből ismernek. Ez a szaftos, fokhagymás, sülthúsos fogás egyszerre egyszerű, laktató és nosztalgikus.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
Az elkészítéséhez először a tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd elkészítjük hozzá a pácot, amihez összekeverjük a zúzott fokhagymát, az olvasztott zsírt, a fűszerpaprikát, a köményt, majd a darált paprikát is.
A pácba beleforgatjuk a húst, és legalább 1 óráig hagyjuk benne állni, de a legjobban akkor járunk, ha egész éjszakára a hűtőbe rakjuk.
Egy serpenyőben, közepes erős lángon felmelegítjük az olajat, a húsok mindkét oldalát barnára pirítjuk benne, majd egy közepes méretű tepsibe pakoljuk őket.
A hagymát félkarikákra vágjuk, és ugyanebben a serpenyőben, a fennmaradó olajon, 3-4 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd ezt is a húsra halmozzuk.
Ha maradt a pácból a tálban, akkor ezt is ráönthetjük a hagymás húsra, majd lefedve betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 40 percig sütjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk, én most steak burgonyát választottam hozzá.
Tipp: ha nincs kedvünk külön foglalkozni a körettel, akkor nyugodtan a tarja mellé dobhatunk a tepsibe kockázott burgonyát.

Mi illik még köretként a lacipecsenye mellé? Mutatjuk!
Ha tetszett a Lacipecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!