Brutális kaják

Lacipecsenye

Lacipecsenye
Lacipecsenye

Hozzávalók
500 g
sertéstarja
5 gerezd
fokhagyma
4 ek
sertészsír
2 ek
fűszerpaprika
1 ek
őrölt kömény
1 ek
darált paprika
2 ek
étolaj
3 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
A tálaláshoz
steak burgonya

Elkészítés
  1. Az elkészítéséhez először a tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd elkészítjük hozzá a pácot, amihez összekeverjük a zúzott fokhagymát, az olvasztott zsírt, a fűszerpaprikát, a köményt, majd a darált paprikát is.

  2. A pácba beleforgatjuk a húst, és legalább 1 óráig hagyjuk benne állni, de a legjobban akkor járunk, ha egész éjszakára a hűtőbe rakjuk.

  3. Egy serpenyőben, közepes erős lángon felmelegítjük az olajat, a húsok mindkét oldalát barnára pirítjuk benne, majd egy közepes méretű tepsibe pakoljuk őket.

  4. A hagymát félkarikákra vágjuk, és ugyanebben a serpenyőben, a fennmaradó olajon, 3-4 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd ezt is a húsra halmozzuk.

  5. Ha maradt a pácból a tálban, akkor ezt is ráönthetjük a hagymás húsra, majd lefedve betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 40 percig sütjük.

  6. Tetszőleges körettel tálaljuk, én most steak burgonyát választottam hozzá.

www.streetkitchen.hu

Nevezhetnénk László pecsenyének is, de mivel biztosan hamar megkedveljük, nyugodtan tegezhetjük.

A lacipecsenye igazi retró klasszikus, amit a legtöbben valószínűleg valamilyen vásári bódé, strandbüfé vagy falunap illatfelhőjéből ismernek. Ez a szaftos, fokhagymás, sülthúsos fogás egyszerre egyszerű, laktató és nosztalgikus.

Hozzávalók

4 főre
500 g
sertéstarja
5 gerezd
fokhagyma
4 ek
sertészsír
2 ek
fűszerpaprika
1 ek
őrölt kömény
1 ek
darált paprika
2 ek
étolaj
3 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
A tálaláshoz
steak burgonya

Elkészítés

  1. Az elkészítéséhez először a tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd elkészítjük hozzá a pácot, amihez összekeverjük a zúzott fokhagymát, az olvasztott zsírt, a fűszerpaprikát, a köményt, majd a darált paprikát is.

  2. A pácba beleforgatjuk a húst, és legalább 1 óráig hagyjuk benne állni, de a legjobban akkor járunk, ha egész éjszakára a hűtőbe rakjuk.

  3. Egy serpenyőben, közepes erős lángon felmelegítjük az olajat, a húsok mindkét oldalát barnára pirítjuk benne, majd egy közepes méretű tepsibe pakoljuk őket.

  4. A hagymát félkarikákra vágjuk, és ugyanebben a serpenyőben, a fennmaradó olajon, 3-4 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd ezt is a húsra halmozzuk.

  5. Ha maradt a pácból a tálban, akkor ezt is ráönthetjük a hagymás húsra, majd lefedve betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 40 percig sütjük.

  6. Tetszőleges körettel tálaljuk, én most steak burgonyát választottam hozzá.

Ha tetszett a Lacipecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept