Egy jó lecsó alaprecept összedobásával bárkinek bebizonyíthatjátok, hogy van keresnivalótok a konyhában. Elkészítéséhez először egy lábosban felmelegítjük a zsírt és közepes hőmérsékleten megdinszteljük rajta a vékony félfőre vágott vöröshagymát 6-8 perc alatt. Hozzáadjuk a kicsumázott és rusztikus, 2-3 cm-es darabokra vágott paprikát, a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel és 10 percig rotyogtatjuk, míg a paprika ressre fő.
Végül beledobjuk a cikkekre vágott paradicsomot, még 5 percig főzzük és ezzel el is készültünk. Friss kenyérrel már lapátolhatjuk is befelé.
Lecsó alaprecept (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc
Ha az alapok megvannak, akkor lehet izgalmasabb vizekre evezni. Szerencsére a lecsó egy igazán sokszínű étel, amit ezerféleképpen elkészíthettek, feldobhatjátok szalonnával, kolbásszal, tojással, virslivel, főtt-füstölt csülökkel és még sorolhatnánk. Kiválogattunk nektek néhány izgalmas lecsóvariációt, hogy keresni se kelljen:
Egy jó lecsórecept senki tárházából sem hiányozhat, amit persze bármikor tuningolhattok szalonnával, kolbásszal, tojással, virslivel, főtt-füstölt csülökkel és még sorolhatnám… a lényeg, hogy legyen egy jó kiindulópontunk. Lecsóra fel!
Hozzávalók
4 főre
3 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 db
lecsópaprika
(130 g/db)
2 tk
fűszerpaprika
só, bors
kb. 250 ml víz
4 db
paradicsom
(120 g/db)
A tálaláshoz
4 szelet
kenyér
Egy jó lecsó alaprecept összedobásával bárkinek bebizonyíthatjátok, hogy van keresnivalótok a konyhában. Elkészítéséhez először egy lábosban felmelegítjük a zsírt és közepes hőmérsékleten megdinszteljük rajta a vékony félfőre vágott vöröshagymát 6-8 perc alatt. Hozzáadjuk a kicsumázott és rusztikus, 2-3 cm-es darabokra vágott paprikát, a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel és 10 percig rotyogtatjuk, míg a paprika ressre fő.
Végül beledobjuk a cikkekre vágott paradicsomot, még 5 percig főzzük és ezzel el is készültünk. Friss kenyérrel már lapátolhatjuk is befelé.
Lecsó alaprecept (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc
Ha az alapok megvannak, akkor lehet izgalmasabb vizekre evezni. Szerencsére a lecsó egy igazán sokszínű étel, amit ezerféleképpen elkészíthettek, feldobhatjátok szalonnával, kolbásszal, tojással, virslivel, főtt-füstölt csülökkel és még sorolhatnánk. Kiválogattunk nektek néhány izgalmas lecsóvariációt, hogy keresni se kelljen:
Ha tetszett a lecsó alaprecept receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!