A lecsóval töltött rántott karaj első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, majd 5 percig dinszteljük. Közepesen erősre kapcsoljuk a hőfokot, megszórjuk a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, ezután beletesszük a darált paprikát és a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a háromszögekre vágott tv-paprikát és a gerezdekre vágott paradicsomot, és további 5 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel és közepes hőfokon, időnként megkeverve kb. 20 percig főzzük.
A rizst egy lábasban felhevítjük az olajon, majd felöntjük az enyhén sós, forró vízzel. Néha átkeverve sűrű főzelékes állagig főzzük közepesen erős lángon, majd takarékon lefedve további 15 perc alatt készre pároljuk. A végén összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel.
A karajból dupla szeleteket vágunk, azaz vágunk egy kb. 1,5 cm-es szeletet, de nem vágjuk teljesen végig, majd mellette szintén kb. 1,5 cm-re ejtünk egy újabb vágást, de itt már teljesen átvágjuk a húst. A szeleteket szétnyitjuk, alaposan kiklopfoljuk és sózzuk, majd mindegyik közepébe kanalazunk egy adag lecsót. Összehajtjuk a szeleteket, az oldalait és az elejét, ahol a töltelék kifolyhat, egy hústű vagy fogvájó segítségével összetűzzük.
Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, ezután a 170 fokos olajban, 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük és a rizzsel szervírozzuk.

- Elkészítési idő: 70 perc