Húsételek

Lecsóvaltöltöttrántottkaraj

Lecsóval töltött rántott karaj

Hozzávalók
A rizshez
A lecsóhoz
80 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 mk
őrölt fűszerkömény
só, bors
1 ek
darált paprika
2 tk
őrölt fűszerpaprika
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
2 db
paradicsom
(75 g/db)
150 ml
víz
400 g
rizs
30 ml
étolaj
650 ml
víz
2 csokor
friss petrezselyem
A rántott húshoz
kb. 800 g sertéskaraj egészben
100 g
finomliszt
3 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez

Elkészítés

A lecsóval töltött rántott karaj első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, majd 5 percig dinszteljük. Közepesen erősre kapcsoljuk a hőfokot, megszórjuk a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, ezután beletesszük a darált paprikát és a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a háromszögekre vágott tv-paprikát és a gerezdekre vágott paradicsomot, és további 5 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel és közepes hőfokon, időnként megkeverve kb. 20 percig főzzük. 

A rizst egy lábasban felhevítjük az olajon, majd felöntjük az enyhén sós, forró vízzel. Néha átkeverve sűrű főzelékes állagig főzzük közepesen erős lángon, majd takarékon lefedve további 15 perc alatt készre pároljuk. A végén összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel. 

A karajból dupla szeleteket vágunk, azaz vágunk egy kb. 1,5 cm-es szeletet, de nem vágjuk teljesen végig, majd mellette szintén kb. 1,5 cm-re ejtünk egy újabb vágást, de itt már teljesen átvágjuk a húst. A szeleteket szétnyitjuk, alaposan kiklopfoljuk és sózzuk, majd mindegyik közepébe kanalazunk egy adag lecsót. Összehajtjuk a szeleteket, az oldalait és az elejét, ahol a töltelék kifolyhat, egy hústű vagy fogvájó segítségével összetűzzük. 

Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, ezután a 170 fokos olajban, 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük és a rizzsel szervírozzuk.

lecsoval-toltott-rantott-karaj-2
Lecsóval töltött rántott karaj (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 70 perc

Még több lecsós tutiság vár az oldalunkon:

Lasagne lecsóval

Zé-féle lecsóval töltött padlizsán

Lecsóval töltött lángos

www.streetkitchen.hu

Egy igazi klasszikus, ami szinte minden magyaros étterem kínálatában szerepel. De mostantól nem kell étterembe menned, ha megkívánod ezt a fogást. Íme egy szuper recept hozzá – mi csíptük!

Hozzávalók

4 főre
A rizshez
A lecsóhoz
80 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 mk
őrölt fűszerkömény
só, bors
1 ek
darált paprika
2 tk
őrölt fűszerpaprika
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
2 db
paradicsom
(75 g/db)
150 ml
víz
400 g
rizs
30 ml
étolaj
650 ml
víz
2 csokor
friss petrezselyem
A rántott húshoz
kb. 800 g sertéskaraj egészben
100 g
finomliszt
3 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez

A lecsóval töltött rántott karaj első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, majd 5 percig dinszteljük. Közepesen erősre kapcsoljuk a hőfokot, megszórjuk a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, ezután beletesszük a darált paprikát és a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a háromszögekre vágott tv-paprikát és a gerezdekre vágott paradicsomot, és további 5 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel és közepes hőfokon, időnként megkeverve kb. 20 percig főzzük. 

A rizst egy lábasban felhevítjük az olajon, majd felöntjük az enyhén sós, forró vízzel. Néha átkeverve sűrű főzelékes állagig főzzük közepesen erős lángon, majd takarékon lefedve további 15 perc alatt készre pároljuk. A végén összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel. 

A karajból dupla szeleteket vágunk, azaz vágunk egy kb. 1,5 cm-es szeletet, de nem vágjuk teljesen végig, majd mellette szintén kb. 1,5 cm-re ejtünk egy újabb vágást, de itt már teljesen átvágjuk a húst. A szeleteket szétnyitjuk, alaposan kiklopfoljuk és sózzuk, majd mindegyik közepébe kanalazunk egy adag lecsót. Összehajtjuk a szeleteket, az oldalait és az elejét, ahol a töltelék kifolyhat, egy hústű vagy fogvájó segítségével összetűzzük. 

Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, ezután a 170 fokos olajban, 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük és a rizzsel szervírozzuk.

lecsoval-toltott-rantott-karaj-2
Lecsóval töltött rántott karaj (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 70 perc

Még több lecsós tutiság vár az oldalunkon:

Lasagne lecsóval

Zé-féle lecsóval töltött padlizsán

Lecsóval töltött lángos

Ha tetszett a Lecsóval töltött rántott karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept