Fantasztikus desszertek

Alegfinomabbkávéssüti:papparoti

A legfinomabb kávés süti: papparoti

Hozzávalók
A tésztához
20 g
élesztő
120 ml
meleg tej
3 nagy ek
cukor
1 csipet
280 g
1 db
tojás
40 g
olvasztott vaj
A közepébe
A tetejére
2 - 3 ek
víz
1 tk
instant kávé
35 g
liszt
1 mk
kakaópor
25 g
porcukor
1 db
tojás fele (felverve és elfelezve)
8 tk
vaj
30 g
vaj

Elkészítés
Fotó: Fördős Peti
A cukrot elkeverjük a meleg tejjel, belemorzsoljuk az élesztőt és pár percig pihentetjük. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beleöntjük az élesztőt tejet és a tojást. Elkezdjük összegyúrni a tésztát majd amikor már összeállt, hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és jól bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, kicsit átgyúrjuk és 8 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot buci alakúra formázzuk, úgy, hogy a közepébe rakunk egy tk vajat. Sütőpapíros tepsire rakjuk és letakarva 20 percig kelesztjük.
A tetejére vízben feloldjuk az instant kávét, összekeverjük a többi hozzávalóval, nyomózsákba rakjuk, egy kis lyukat vágunk a végére és spirálosan rányomjuk a megkelt bucik tetejére. 175 fokos, légkeveréses sütőbe rakjuk a péksütiket és kb. 30 percig sütjük őket.

www.streetkitchen.hu

A papparoti egy olyan süti, amilyet ha még nem ettetek, akkor nem is tudjátok elképzeli milyen finom! Az alapja egy omlós kelt tészta, aminek van egy kevés vaj a közepébe rejtve, a tetejére pedig egy ropogós kávés réteg kerül. Csak szólunk, hogy frissen a legfinomabb, de ha így eszitek, azt is vegyétek figyelembe, hogy így többnyire az összeset felfaljátok majd!

Hozzávalók

8 darabhoz
A tésztához
20 g
élesztő
120 ml
meleg tej
3 nagy ek
cukor
1 csipet
280 g
1 db
tojás
40 g
olvasztott vaj
A közepébe
A tetejére
2 - 3 ek
víz
1 tk
instant kávé
35 g
liszt
1 mk
kakaópor
25 g
porcukor
1 db
tojás fele (felverve és elfelezve)
8 tk
vaj
30 g
vaj
Fotó: Fördős Peti
A cukrot elkeverjük a meleg tejjel, belemorzsoljuk az élesztőt és pár percig pihentetjük. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beleöntjük az élesztőt tejet és a tojást. Elkezdjük összegyúrni a tésztát majd amikor már összeállt, hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és jól bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, kicsit átgyúrjuk és 8 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot buci alakúra formázzuk, úgy, hogy a közepébe rakunk egy tk vajat. Sütőpapíros tepsire rakjuk és letakarva 20 percig kelesztjük.
A tetejére vízben feloldjuk az instant kávét, összekeverjük a többi hozzávalóval, nyomózsákba rakjuk, egy kis lyukat vágunk a végére és spirálosan rányomjuk a megkelt bucik tetejére. 175 fokos, légkeveréses sütőbe rakjuk a péksütiket és kb. 30 percig sütjük őket.

Ha tetszett a legfinomabb kávés süti: papparoti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept