Alapreceptek

Alegjobbházinarancslekvár

A legjobb házi narancslekvár

Hozzávalók
500 g
narancsfilé (kb. 1,5 kg narancsból)
300 g
cukor
1 cm-es
friss gyömbér
1 db
narancs reszelt héja
1 db
narancs kifacsart leve
0.5 db
citrom leve

Elkészítés
[caption id="attachment_12159627" align="aligncenter" width="866"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Egy narancs héját zöldséghámozóval levágjuk úgy, hogy ne kerüljön bele a fehér (keserű) része. A narancshéjat vékony csíkokra vágjuk. A narancsoknak kis talpat vágunk és egy éles késsel levágjuk a héját a fehér részekkel együtt. Lehártyázzuk a narancscikkeket is, hogy az edénybe csak a narancsfilé kerüljön. [caption id="attachment_12159626" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Egy lábasba rakjuk a filézett narancsot, a narancs- és citromlevet, a narancshéjat és belereszeljük a megtisztított gyömbért. Hozzászórjuk a cukrot is és kb. 40-50 perc alatt lekvársűrűségűre főzzük. Még forrón, csírátlanított üvegbe töltjük.

www.streetkitchen.hu

A narancslekvár-készítés nem tartozik a világ legmegúszósabb konyhai manőverei közé, de azért megéri próbálkozni. Zárkózzatok be a konyhába és álljatok neki, a narancsok feldolgozása közben lesz időtök átgondolni, hogy mik történtek veletek idén és mikre számítotok jövőre. :D A végeredmény pedig isssteni lesz!

Hozzávalók

300 ml-hez
500 g
narancsfilé (kb. 1,5 kg narancsból)
300 g
cukor
1 cm-es
friss gyömbér
1 db
narancs reszelt héja
1 db
narancs kifacsart leve
0.5 db
citrom leve
[caption id="attachment_12159627" align="aligncenter" width="866"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Egy narancs héját zöldséghámozóval levágjuk úgy, hogy ne kerüljön bele a fehér (keserű) része. A narancshéjat vékony csíkokra vágjuk. A narancsoknak kis talpat vágunk és egy éles késsel levágjuk a héját a fehér részekkel együtt. Lehártyázzuk a narancscikkeket is, hogy az edénybe csak a narancsfilé kerüljön. [caption id="attachment_12159626" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Egy lábasba rakjuk a filézett narancsot, a narancs- és citromlevet, a narancshéjat és belereszeljük a megtisztított gyömbért. Hozzászórjuk a cukrot is és kb. 40-50 perc alatt lekvársűrűségűre főzzük. Még forrón, csírátlanított üvegbe töltjük.

Ha tetszett a legjobb házi narancslekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept