Fantasztikus desszertek

Alegkrémesebbmeggyesmárványtorta

A legkrémesebb meggyes márványtorta

Hozzávalók
A piskótarétegek közé:
A piskótához:
340 g
cukor
230 g
szobahőmérsékletű vaj
1 ek
vaníliás cukor
4 db
tojássárgája
250 ml
tej
320 g
finomliszt
100 g
mandulaliszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
6 db
tojásfehérje
3 púpozott ek
meggylekvár
A krémhez:
250 g
szobahőmérsékletű vaj
500 g
mascarpone
4 ek
porcukor
1 - 2 ek
meggylekvár

Elkészítés
A piskótához a cukrot habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgájákat, tejet és alaposan összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és mandulaliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük és a 2-3 lépésben, a lisztes keverékkel együtt, óvatosan a tésztához forgatjuk. 3 db 18 cm átmérőjű formába (használhatunk 2 db 24-cm-es formát is) osztjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb.
35 perc alatt, tűpróbáig sütjük a tésztát. A kihűlt piskótákat kivesszük a formákból és kettévágjuk őket. Mindhárom piskóta vágott felületét megkenjük 1-1 nagy evőkanál meggylekvárral és újra összeborítjuk őket. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a mascarponét. Megkenünk vele 1 piskótalapot, erre jön a másik, megint krém, majd újra piskóta. A maradék krémmel bekenjük a torta szélét és tetejét és a meggylekvárral kicsit márványosra mintázzuk.

www.streetkitchen.hu

Az emeletes torták mindig nagyon dögösek, akkor pedig pláne jól járunk, ha még ízben is rendben vannak. Most Nóri egy meggylekváros, krémsajtos bombafinom változatot dobott össze, amit nektek is megéri kipróbálni!

Hozzávalók

1 db 18 cm-es tortához
A piskótarétegek közé:
A piskótához:
340 g
cukor
230 g
szobahőmérsékletű vaj
1 ek
vaníliás cukor
4 db
tojássárgája
250 ml
tej
320 g
finomliszt
100 g
mandulaliszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
6 db
tojásfehérje
3 púpozott ek
meggylekvár
A krémhez:
250 g
szobahőmérsékletű vaj
500 g
mascarpone
4 ek
porcukor
1 - 2 ek
meggylekvár
A piskótához a cukrot habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgájákat, tejet és alaposan összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és mandulaliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük és a 2-3 lépésben, a lisztes keverékkel együtt, óvatosan a tésztához forgatjuk. 3 db 18 cm átmérőjű formába (használhatunk 2 db 24-cm-es formát is) osztjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb.
35 perc alatt, tűpróbáig sütjük a tésztát. A kihűlt piskótákat kivesszük a formákból és kettévágjuk őket. Mindhárom piskóta vágott felületét megkenjük 1-1 nagy evőkanál meggylekvárral és újra összeborítjuk őket. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a mascarponét. Megkenünk vele 1 piskótalapot, erre jön a másik, megint krém, majd újra piskóta. A maradék krémmel bekenjük a torta szélét és tetejét és a meggylekvárral kicsit márványosra mintázzuk.

Ha tetszett a legkrémesebb meggyes márványtorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept