Fantasztikus desszertek

Alegszaftosabbtúróspite

A legszaftosabb túrós pite

Hozzávalók
A tésztához
250 g
liszt
8 g
sütőpor (1 tk)
1 csipet
80 g
porcukor
130 g
vaj
2 db
tojássárgája
1 csapott ek
tejföl
A töltelékhez
500 g
túró
80 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
1 nagy ek
tejföl
1 db
nagyobb citrom reszelt héja
1 marék
mazsola
3 db
tojássárgája
3 db
tojásfehérje

Elkészítés
Fotó: Szilágyi NóriA tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és porcukorral, majd hozzákeverjük a vajat, tojássárgáját, tejfölt és tésztát gyúrunk belőle. Kettéosztjuk. Az egyik tésztagombócot a tepsi aljának méretére nyújtjuk és belerakjuk a tepsibe. 175 fokos sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot. Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, reszelt citromhéjat, mazsolát és tojássárgáját. [caption id="attachment_12159907" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába. Az elősütött lapra simítjuk a tölteléket. A másik tésztagombócból is a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk és a töltelékre helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit.

www.streetkitchen.hu

Tökéletes pitét a boltokban és cukrászdákban szinte lehetetlen találni, de most nagy szerencsétekre hoztunk hozzá egy tökéletes receptet, ami feltehetőleg sok nagymama receptjét is simán veri. Mentsétek le és aztán gyártsatok annyi szaftos túrós pitét, amennyi csak jól esik!

Hozzávalók

1 22x25 cm-es formához
A tésztához
250 g
liszt
8 g
sütőpor (1 tk)
1 csipet
80 g
porcukor
130 g
vaj
2 db
tojássárgája
1 csapott ek
tejföl
A töltelékhez
500 g
túró
80 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
1 nagy ek
tejföl
1 db
nagyobb citrom reszelt héja
1 marék
mazsola
3 db
tojássárgája
3 db
tojásfehérje
Fotó: Szilágyi NóriA tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és porcukorral, majd hozzákeverjük a vajat, tojássárgáját, tejfölt és tésztát gyúrunk belőle. Kettéosztjuk. Az egyik tésztagombócot a tepsi aljának méretére nyújtjuk és belerakjuk a tepsibe. 175 fokos sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot. Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, reszelt citromhéjat, mazsolát és tojássárgáját. [caption id="attachment_12159907" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába. Az elősütött lapra simítjuk a tölteléket. A másik tésztagombócból is a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk és a töltelékre helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit.

Ha tetszett a legszaftosabb túrós pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept