Húsételek

Libamájas-sütőtökösrizottó

Libamájas-sütőtökös rizottó

Hozzávalók
80 g
vaj
A pirított libamellhez
0.5 db
libamell hájjal együtt
1 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring
2 ág
kakukkfű
só, bors
A rizottóhoz
60 g
előfőzött gesztenye
2 fej
salottahagyma (kisebb)
1 ek
olaj
4 marék
rizottórizs
150 ml
fehérbor
alaplé
1
kis darab sütőtök megpucolva
só, bors
1 nagy marék
szárított vargánya forró vízbe áztatva
80 g
parmezán
2 szelet
libamáj
A díszítéshez
friss petrezselyem
maldon só
pörc

Elkészítés

A libamellről levágjuk a hájat, amit kis kockákra vágunk és zsírjára pirítjuk. Kiszedjük a pörcöt, a zsírból megtartunk a serpenyőben egy keveset, és magas hőfokon megpirítjuk rajta a nagyobb kockákra vágott libamellet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel, majd kiszedjük egy tálba, a serpenyőt félrerakjuk.

Egy nagyobb lábasban 20 g vajon lepirítjuk a kockákra vágott gesztenyét, majd ha megbarnult egy kicsit a vaj, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott salottahagymát, rárakjuk a rizst, felöntjük a borral, majd ha elpárolgott a folyadék, folyamatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. 

A 3. körnél belerakjuk az apróra vágott sütőtököt is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a beáztatott vargányát (lé nélkül, de ha szeretnénk, tehetünk bele egy keveset). Addig főzzük tovább, amíg a rizs majdnem elkészült. Hozzáadjuk a gesztenyét és a libamellet, majd a legvégén elkeverjük 60 g vajjal és a reszelt parmezánnal. Pár percig pihentetjük.

A libamájat a félretett serpenyőben megpirítjuk. 

Tálakba szedjük a rizottót, rárakjuk a májat, megszórjuk egy kevés Maldon sóval, és friss petrezselyemmel, illetve a pörccel megszórva tálaljuk.

Libamájas-sütőtökös rizottó

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ennél királyabb őszi - és főleg Márton-napi - kaja talán nem is létezik! Libamell, libamáj, sütőtök, gesztenye, sőt még egy kis vargánya is került a rizottóba - most komolyan, kell ennél több?!

Hozzávalók

2 főre
80 g
vaj
A pirított libamellhez
0.5 db
libamell hájjal együtt
1 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring
2 ág
kakukkfű
só, bors
A rizottóhoz
60 g
előfőzött gesztenye
2 fej
salottahagyma (kisebb)
1 ek
olaj
4 marék
rizottórizs
150 ml
fehérbor
alaplé
1
kis darab sütőtök megpucolva
só, bors
1 nagy marék
szárított vargánya forró vízbe áztatva
80 g
parmezán
2 szelet
libamáj
A díszítéshez
friss petrezselyem
maldon só
pörc

A libamellről levágjuk a hájat, amit kis kockákra vágunk és zsírjára pirítjuk. Kiszedjük a pörcöt, a zsírból megtartunk a serpenyőben egy keveset, és magas hőfokon megpirítjuk rajta a nagyobb kockákra vágott libamellet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel, majd kiszedjük egy tálba, a serpenyőt félrerakjuk.

Egy nagyobb lábasban 20 g vajon lepirítjuk a kockákra vágott gesztenyét, majd ha megbarnult egy kicsit a vaj, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott salottahagymát, rárakjuk a rizst, felöntjük a borral, majd ha elpárolgott a folyadék, folyamatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. 

A 3. körnél belerakjuk az apróra vágott sütőtököt is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a beáztatott vargányát (lé nélkül, de ha szeretnénk, tehetünk bele egy keveset). Addig főzzük tovább, amíg a rizs majdnem elkészült. Hozzáadjuk a gesztenyét és a libamellet, majd a legvégén elkeverjük 60 g vajjal és a reszelt parmezánnal. Pár percig pihentetjük.

A libamájat a félretett serpenyőben megpirítjuk. 

Tálakba szedjük a rizottót, rárakjuk a májat, megszórjuk egy kevés Maldon sóval, és friss petrezselyemmel, illetve a pörccel megszórva tálaljuk.

Libamájas-sütőtökös rizottó

Ha tetszett a Libamájas-sütőtökös rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept