Szendvics

Libamájasszendvics

Libamájas szendvics

Hozzávalók
1 ek
libazsír
300 g
pecsenyelibamáj
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
majoránna
só, bors
50 g
lágy vaj
0.5 db
citrom leve
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
2 szelet
kovászos kenyér
4 szál
snidling
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 szál
újhagyma
4 db
koktélparadicsom

Elkészítés

A libamájas szendvics elkészítéséhez egy serpenyőben, magas hőfokon megpirítjuk a zsíron a tisztított libamájat, oldalanként 2-2 perccel számolva. Visszavesszük közepesre a hőmérsékletet és hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a majoránnát, sózzuk, borsozzuk és 1-2 perc alatt összepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és lefedjük. 

A vajat kihabosítjuk a citromlével, a fűszerpaprikával, sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemmel. A kenyereket megkenjük a fűszeres vajjal, rápakolgatjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott libamájat és meglocsoljuk a kisült szafttal. A libamájas szendvics tetejére finomra vágott snidlinget, karikára vágott lila hagymát, valamint vékonyan felszeletelt újhagymát és koktélparadicsomot teszünk.

Libamájas szendvics lila hagymával
Libamájas szendvics (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Nem lepődünk meg, ha még több libás kajára fáj a fogad! Mi sem vagyunk ezzel másként, ezért összegyűjtöttünk még 3 tuti libás receptet, hogy neked már keresgélni se kelljen! :)

Libanyakleves daragaluskával

Márton-napi libasült

Libamell fondant burgonyával és lila káposztás rétessel

www.streetkitchen.hu

Egy ínyenc szendóval néha ér megjutalmazni magunkat, mert megérdemeljük! Azért, hogy ne legyen méregdrága, pecsenyelibamájat használtunk hozzá, de így is eléggé pazar szendvics lett belőle. Kényeztetésre fel!

Hozzávalók

2 főre
1 ek
libazsír
300 g
pecsenyelibamáj
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
majoránna
só, bors
50 g
lágy vaj
0.5 db
citrom leve
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
2 szelet
kovászos kenyér
4 szál
snidling
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 szál
újhagyma
4 db
koktélparadicsom

A libamájas szendvics elkészítéséhez egy serpenyőben, magas hőfokon megpirítjuk a zsíron a tisztított libamájat, oldalanként 2-2 perccel számolva. Visszavesszük közepesre a hőmérsékletet és hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a majoránnát, sózzuk, borsozzuk és 1-2 perc alatt összepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és lefedjük. 

A vajat kihabosítjuk a citromlével, a fűszerpaprikával, sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemmel. A kenyereket megkenjük a fűszeres vajjal, rápakolgatjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott libamájat és meglocsoljuk a kisült szafttal. A libamájas szendvics tetejére finomra vágott snidlinget, karikára vágott lila hagymát, valamint vékonyan felszeletelt újhagymát és koktélparadicsomot teszünk.

Libamájas szendvics lila hagymával
Libamájas szendvics (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Nem lepődünk meg, ha még több libás kajára fáj a fogad! Mi sem vagyunk ezzel másként, ezért összegyűjtöttünk még 3 tuti libás receptet, hogy neked már keresgélni se kelljen! :)

Libanyakleves daragaluskával

Márton-napi libasült

Libamell fondant burgonyával és lila káposztás rétessel

Ha tetszett a Libamájas szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept