Márton-nap

Libamellairfryerben

Libamell air fryerben
Libamell sütése air fryerben

Hozzávalók
2 db
bőrös libamell
(400 g/db)
1 tk
frissen őrölt bors
1 tk
szárított kakukkfű
1 tk
fokhagymapor
1 tk
olívaolaj

Elkészítés
  1. A libamelleket szárazra töröljük, majd a bőrös oldalukat éles késsel sűrűn, rácsosan bevagdossuk, ügyelve arra, hogy a húsba ne vágjunk bele. A sót, a borsot, a kakukkfüvet és a fokhagymaport egy kis tálban elkeverjük az olívaolajjal, majd alaposan bedörzsöljük vele a húst minden oldalról.

  2. A befűszerezett libamelleket hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 20 percig pihenni, hogy a hús ne legyen túl hideg a sütés kezdetekor.

  3. Az air fryert előmelegítjük 180 fokra, majd a libamelleket bőrrel lefelé tesszük a kosárba, és 15 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, bőrrel felfelé helyezzük vissza, és további 12-15 percig sütjük, amíg a bőr aranybarna és ropogós lesz, a belseje pedig még szaftos marad.

  4. A megsült libamelleket kivesszük az air fryer kosarából, és 5 percig pihentetjük szeletelés előtt, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.
    Én sütőben sült burgonyával tálaltam, de természetesen mindenki azzal eszi, amihez épp kedve szottyan!

www.streetkitchen.hu

Ha a Márton-napi libát letudnád az air fryerben, akkor itt van hozzá az útmutató!

A libamell sütése air fryerben meglepően jól működik. Ha betartasz néhány trükköt, ropogós bőrt és szaftos, rózsaszínes húst kapsz, pont ahogy kell. Mivel a libamell zsírosabb hús, az air fryer pont előnyére válik: a forró levegő jól kiolvasztja a bőr alatti zsírt, miközben nem szárítja ki a húst.

Hozzávalók

2 főre
2 db
bőrös libamell
(400 g/db)
1 tk
frissen őrölt bors
1 tk
szárított kakukkfű
1 tk
fokhagymapor
1 tk
olívaolaj

Elkészítés

  1. A libamelleket szárazra töröljük, majd a bőrös oldalukat éles késsel sűrűn, rácsosan bevagdossuk, ügyelve arra, hogy a húsba ne vágjunk bele. A sót, a borsot, a kakukkfüvet és a fokhagymaport egy kis tálban elkeverjük az olívaolajjal, majd alaposan bedörzsöljük vele a húst minden oldalról.

  2. A befűszerezett libamelleket hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 20 percig pihenni, hogy a hús ne legyen túl hideg a sütés kezdetekor.

  3. Az air fryert előmelegítjük 180 fokra, majd a libamelleket bőrrel lefelé tesszük a kosárba, és 15 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, bőrrel felfelé helyezzük vissza, és további 12-15 percig sütjük, amíg a bőr aranybarna és ropogós lesz, a belseje pedig még szaftos marad.

  4. A megsült libamelleket kivesszük az air fryer kosarából, és 5 percig pihentetjük szeletelés előtt, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.
    Én sütőben sült burgonyával tálaltam, de természetesen mindenki azzal eszi, amihez épp kedve szottyan!

Libamell sütése air fryerben krumplival
Libamell air fryerben (Fotó: Street Kitchen)

A sült libamell hűtőben, jól záródó dobozban 2-3 napig biztonsággal eláll. Fontos, hogy teljesen kihűlt állapotban tedd el, és ne maradjon sokáig szobahőmérsékleten. Ha hosszabb távra szeretnéd eltenni, le is fagyaszthatod, akár szeletelve is – így később gyorsan előkaphatod egy elegáns vacsihoz. Fagyasztva kb. 2-3 hónapig megőrzi a minőségét.

Újramelegítve is remek, ha figyelsz rá... és ha marad belőle, egy jó melegszendvics vagy saláta feltétjeként is zseniálisan működik!

A libamell sütése air fryerben ennyire egyszerű. Készítsd el még ezeket is mellé:

Tökéletes hagymás tört krumpli

A tökéletes párolt lila káposzta

Almás-tökmagos őszi saláta

Ha tetszett a libamell air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése