Vega
Hozzávalók
- 500 g barna csiperkegomba
- 250 g laskagomba
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- 1 ág friss rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g bébispenót
- 2 ek pirított, sós mandula
- 1 marék gránátalmamag
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 3 ek feta sajt
A dresszinghez
- 2 tk dijoni mustár
- 1 ek balzsamecet
- 1 kis fej salottahagyma
- 1 mk méz
- só, bors
- 7 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 500 g barna csiperkegomba
- 250 g laskagomba
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- 1 ág friss rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g bébispenót
- 2 ek pirított, sós mandula
- 1 marék gránátalmamag
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 3 ek feta sajt
A dresszinghez
- 2 tk dijoni mustár
- 1 ek balzsamecet
- 1 kis fej salottahagyma
- 1 mk méz
- só, bors
- 7 ek olívaolaj
A spenótos gombasaláta egy remek köret, de akár önmagában is megállja a helyét. Az elkészítéséhez először a gombákat előkészítjük: megmossuk és egy tepsire rakjuk. Ha nagyobb a csiperke, elfelezzük, a laskagombát pedig összetépkedjük.Összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal, valamint az apróra vágott rozmaringgal és kakukkfűvel. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Egy serpenyőben, a maradék olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk a megmosott spenótot. Ha nagyjából összeesett, elzárjuk alatta a gázt és rárakjuk a tepsire. Megszórjuk a gombás keveréket aprított mandulával, gránátalmával, apróra vágott petrezselyemmel és fetával.
A dresszing hozzávalóit egy turmixban lekrémesítjük, és ezzel locsoljuk meg a salátát.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a spenótos gombasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!