Fantasztikus desszertek

Linzerkosárka

Linzerkosárka

Hozzávalók
A tésztához
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
75 g
vaj
1 db
tojás
50 g
porcukor
A töltelékhez
2 db
tojásfehérje
2 ek
kristálycukor
100 g
darált dió
1 db
tojássárgája
6 ek
baracklekvár

Elkészítés

A linzerkosárka elkészítéséhez a tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzágyúrjuk a többi alapanyagot. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk újra, kinyújtjuk, és ezt is kiszaggatjuk. Muffinforma mélyedéseibe belenyomkodjuk a korongokat, majd berakjuk őket a 180 fokra előmelegített sütőbe 7-8 percre.

A linzerkosárka töltelékének elkészítése

Közben a töltelékhez a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton beleszórjuk a cukrot, és kemény, de nem törős habot verünk belőle. Hozzákeverjük a darált diót és a tojássárgáját is.

A megsült kosárkák aljára vékonyabb rétegben lekvárt kenünk, majd csillagcsöves habzsákból belenyomjuk a diós krémet, és 12 percre visszarakjuk őket a sütőbe.

Ugyanígy megsütjük a többi tésztakosárkát is.

Linzerkosárka zöld asztalon
Linzerkosárka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70-80 perc
  • Sütési idő: 2x20 perc

A linzerkosárka után kedvet kaptál a linzerekhez? Itt van még 3 süti, amivel leveheted a lábukról a vendégeidet és a családot is!

Villantós linzerfenyő

Linzertorta

Kókuszos linzerkosárka

www.streetkitchen.hu

Omlós kosárkák, puha, diós krémmel. Nem szükséges hozzá túl sok kézügyesség, mégis nagyon kedves kis desszerteket fogtok tudni készíteni, ha követitek a receptet. :)

Hozzávalók

24 darabhoz
A tésztához
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
75 g
vaj
1 db
tojás
50 g
porcukor
A töltelékhez
2 db
tojásfehérje
2 ek
kristálycukor
100 g
darált dió
1 db
tojássárgája
6 ek
baracklekvár

A linzerkosárka elkészítéséhez a tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzágyúrjuk a többi alapanyagot. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk újra, kinyújtjuk, és ezt is kiszaggatjuk. Muffinforma mélyedéseibe belenyomkodjuk a korongokat, majd berakjuk őket a 180 fokra előmelegített sütőbe 7-8 percre.

A linzerkosárka töltelékének elkészítése

Közben a töltelékhez a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton beleszórjuk a cukrot, és kemény, de nem törős habot verünk belőle. Hozzákeverjük a darált diót és a tojássárgáját is.

A megsült kosárkák aljára vékonyabb rétegben lekvárt kenünk, majd csillagcsöves habzsákból belenyomjuk a diós krémet, és 12 percre visszarakjuk őket a sütőbe.

Ugyanígy megsütjük a többi tésztakosárkát is.

Linzerkosárka zöld asztalon
Linzerkosárka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70-80 perc
  • Sütési idő: 2x20 perc

A linzerkosárka után kedvet kaptál a linzerekhez? Itt van még 3 süti, amivel leveheted a lábukról a vendégeidet és a családot is!

Villantós linzerfenyő

Linzertorta

Kókuszos linzerkosárka

Ha tetszett a Linzerkosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept