A linzerkosárka elkészítéséhez a tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzágyúrjuk a többi alapanyagot. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk újra, kinyújtjuk, és ezt is kiszaggatjuk. Muffinforma mélyedéseibe belenyomkodjuk a korongokat, majd berakjuk őket a 180 fokra előmelegített sütőbe 7-8 percre.
A linzerkosárka töltelékének elkészítése
Közben a töltelékhez a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton beleszórjuk a cukrot, és kemény, de nem törős habot verünk belőle. Hozzákeverjük a darált diót és a tojássárgáját is.
A megsült kosárkák aljára vékonyabb rétegben lekvárt kenünk, majd csillagcsöves habzsákból belenyomjuk a diós krémet, és 12 percre visszarakjuk őket a sütőbe.
Ugyanígy megsütjük a többi tésztakosárkát is.

- Elkészítési idő: 70-80 perc
- Sütési idő: 2x20 perc