A lisztmentes francia csokitorta szuperegyszerűen összedobható, isteni desszert! Első lépésként az étcsokit, a vajat és a cukrot vízgőz fölött összeolvasztjuk egy tálban. Amikor homogén és selymes, félrerakjuk. A tojásokat habosra keverjük, majd az olvasztott vajas csokihoz keverjük. A mandulalisztet, a sót és a kakaóport összekeverjük, majd a vaníliakivonattal együtt a tojásos masszához adjuk, és átkeverjük.
A csokis masszát 22 cm átmérőjű, alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 25 percre. Mikor kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk. Magában is mennyei, de ha extra kényeztető élményre vágytok, egy kis vaníliafagyival vagy tejszínhabbal is feldobhatjátok.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 25 perc
A krémes csokis desszerteknek egyszerűen lehetetlen ellenállni! És szerencsére már azoknak sem kell uralkodniuk magukon, akik nem fogyaszthatnak lisztet, tejtermékeket vagy éppen cukrot. Ha bejött a francia csokitorta, próbáljátok ki ezeket a csokimámoros finomságokat is:
Lisztmentes csokis-banános csicserimuffin